Gå til sidens hovedinnhold

Nyland banens beste da Aston Villa gikk til finale i overtidsdrama

Den norske keeperen storspilte da et av Premier Leagues topplag ble nektet Wembley-finale.

ASTON VILLA - LEICESTER 2-1 (sammenlagt 3-2):

Aston Villa er klar for ligacupfinale etter seier 2-1 over Leicester og 3-2 sammenlagt. Finalen blir klubbens niende.

Det så ut til å ende 1-1 og ekstraomganger på Villa Park, men i det 93. minutt dukket innbytter Trezeguet opp og sendte hjemmefansen til himmels med sin 2-1-scoring.

Uten det målet, og to 1-1-resultat, måtte avansementet ha blitt avgjort på straffer.

Norges landslagsmålvakt Ørjan Nyland sto en glimrende kamp i buret for Aston Villa. Han ble kåret til banens beste av både BBC og tv-rettighetshaver Sky.

Tidlig i første omgang hadde han blant annet to strålende redninger på farlige skuddforsøk fra Leicester-stjernen James Maddison. Litt seinere klarte han å styre et Youri Tielemans-skudd bort via tverrliggeren med enda en feberredning. Skuddet hadde kurs mot det lengste krysset.

Vi følger januarvinduet direkte helt fram til «deadline day»

- Galskap. Dette overgår alt. Ikke til å fatte, oppsummerer Nyland overfor BBC.

- De første 15 minuttene la de veldig mye press på oss. Hele laget klaret seg bra. Så scoret vi med det glimrende angrepet. Vi visste at Leicester er et klasselag, fortsetter 29-åringen fra Sunnmøre.

Nyland fikk tilliten fra start, som da lagene møttes til oppgjøret i Leicester som endte 1-1 for tre uker siden. Siden den gangen har Villa hentet inn den rutinerte spanjolen Pepe Reina (37) på lån fra AC Milan.

Reina har overtatt som førstekeeper i Premier League-kampene etter ankomsten til Birmingham.

Håper på startplass i finalen

- De scoret seint, så det så ut som det skulle gå til straffer, men vi fikk vinnermålet til slutt, påpeker Nyland om de dramatiske sluttminuttene tirsdag.

Den tidligere Hødd-, Molde- og Ingolstadt-keeperen mener dette var hans beste kamp for Aston Villa.

Overfor BBC sier han dette overgikk den første semifinalekampen mot Leicester, der gjorde han sakene sine meget bra. Over de to kampene løsnet Leicester hele 43 skudd mot Aston Villas 12 avslutninger totalt.

Tirsdagens var også Leicester-manager Brendan Rodgers' første tap på 32 cupkamper med treneransvar for Liverpool, Celtic og Leicester. Det forrige Rodgers-nederlaget i en hjemlig cup skjedde i 2014/2015-sesongen da han ledet Liverpool. Også da var det Villa som beseiret ham.

Tirsdagens triumf gjør at det er Aston Villa som skal spille ligacupfinale mot enten Manchester City eller Manchester United 1. mars.

Fem ganger har Aston Villa vunnet ligacupen tidligere.

Det skjedde i 1960/61, 1974/75, 1976/77, 1993/94 og 1995/96. De har spilt åtte finaler i den samme cupen opp gjennom historien.

Scoret mot spillets gang

Tirsdag tok hjemmelaget ledelsen etter tolv minutter på Villa Park. Da hadde allerede Nyland vært i aksjon flere ganger og stoppet et heltent Leicester.

Jack Grealish tok med seg ballen inn i 16-meteren til gjestene før han vendte og slapp ballen til en fremadstormende Matt Targett med en fiks pasning bak standfoten.

Backen Targett var deretter «on target» og hamret ballen på mål med venstrefoten fra åtte meter.

LES OGSÅ: Dortmund-stjernen ble spurt om Haaland flere ganger. Da fikk han nok

Kelechi Iheanacho utlignet til 1-1 med 20 minutter igjen å spille.

Han dukket opp på bakerste stolpe og banket inn kampens andre mål etter pasning av Harvey Barnes.

Og det så ut til å bli ekstraomganger, helt fram til Trezeguet avgjorde kampen på overtid.

Ahmed Elmohamady slo inn i boks og fant Trezeguet på bakerste stolpe, som på helvolley bredsidet inn 2-1 og sendte Villa til ligacupfinale.

Vi fulgte den dramatiske semifinalen direkte under:

Kommentarer til denne saken