*Nettavisen* Sport.

Nyland bryr seg ikke om Cardiff-ryktene

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ørjan Nyland nevnes som nestemann på Ole Gunnar Solskjærs handleliste i Cardiff.

Selv tenker ikke Molde-keeperen på en mulig gjenforening med gamle kjente.

På få dager ble Premier League tilført to nye, norske landslagsspillere. Først ut var Magnus Wolff Eikrem, som ble hentet fra Heerenveen etter bare et halvår i Nederland. Lørdag kveld ble også Mats Møller Dæhli klar for Cardiff.

Solskjær har dermed allerede sikret seg to av sine mest talentfulle elever fra tiden i Molde. Ikke uventet ryktes Nyland som tredjemann i rekken.

- Jeg leser aviser og følger med på nettet, som alle andre. Det er naturlig at en spiller blir koblet til en trener man har hatt før. Sånn er det bare, men jeg tenker ikke på det. Jeg har nok med å konsentrere meg om å være så god som mulig for Molde og gripe sjansen som kommer på landslaget, sier Nyland til NTB.

Godt fundament
23-åringen depper ikke over at han og Molde har mistet et suksessfullt trenerapparat. Solskjær har tatt med seg duoen Mark Dempsey og Richard Hartis til Wales.

- Det er synd og trist at de er borte, men det er vel fortjent at de får prøve seg i Premier League. Vi må nå bygge videre på vinnerkulturen i klubben og være profesjonelle. Etterfølgeren tar over en sulten spillergruppe, sier Nyland.

MFK-keeperen ser fram til en ny sesong, som han håper får en langt bedre åpning enn den Molde hadde i fjor. Da ble det hele seks tap og kun én seier på de ti første seriekampene.

- I år har vi et cupgull å forsvare, men vi ønsker også hevde oss i ligaen. Vi må sørge for at vi henger med og er klar når startskuddet går.

Midtøsten-samling
Nyland er om dagen på treningsleir med A-landslaget i Abu Dhabi. Der får han konkurranse fra Sten Grytebust (Aalesund) og Kenneth Høie (Djurgården) på keeperplassen.

- Vi har gode forhold og alt ligger til rette for en bra samling. Det er en flott gjeng her nede. Forhåpentligvis blir det to nyttige kamper i forberedelsene til EM-kvalifiseringen, sier Nyland til NTB.

Norge skal spille landskamper mot Moldova (15/1) og Polen (18/1) under oppholdet i De forente arabiske emirater. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.