HTC-Highroad kan være historie, dersom Bob Stapleton ikke tryller fram en ny hovedsponsor i løpet av kort tid.

De siste ryktene fra Frankrike går på at en tysk sponsor vurderer å overta hovedsponsoratet HTC. Andre versjoner går ut på at mobiltelefonprodusenten kommer til å forlenge den nåværende avtalen med tre år.

Noen snakker sågar om en mulig fusjonering med andre World Tour-lag.

- Jeg har blitt kontaktet av en rekke lag, og det er noe vi kommer til å fungere, fortalte lageier Stapleton til AFP etter fredagens etappe.

Kobles vekk fra HTC
I mellomtiden blir en rekke av rytterne koblet til andre lag foran neste sesong. Allerede for noen måneder siden ble Mark Cavendish koblet til Team Sky.

I dag skriver nettstedet velonews.com at Tejay Van Garderen sykler for BMC Racing de neste tre årene. Da kan han i så fall bli lagkamerat med både Thor Hushovd og Philippe Gilbert.

Tony Martin skal være aktuell for Team Saxo Bank, mens Quick Step har følerne ute etter Peter Velits.

Fra Danmark dukker nok en historie opp. Nettstedet sporten.dk omtaler et splitter nytt sykkellag, som skal ha kommet med et tilbud til HTCs sportsdirektør Brian Holm og flere av lagets ryttere.

- Det er et lag som har budsjettet klart, men som mangler UCI-poengene og ledelsen. Jeg har et tilbud der jeg kan ta fire-fem av de beste rytterne med meg, og en av dem kunne jo være Mark Cavendish, forteller Holm til nettstedet.

Holm er for øvrig sportsdirektøren i HTC-laget som har jobbet tettest på Cavendish de siste sesongene.

- Kun rykter om Sky
Da procycling.no snakket med dansken noe tidligere i rittet, fortalte han følgende om de mørke skyene som truet HTC-lagets fremtidige eksistens.

- Jeg har egentlig ikke noe romantisk forhold til det. Før eller siden vil alle lagene innenfor sykkelsporten lukke, og nye konstellasjoner vil åpne seg opp, fortalte Holm til procycling.no.

Da avkreftet han også at Cavendish var klar for Sky.

- Det er kun rykter. Han har ikke signert noe som helst.

Det internasjonale sykkelforbundet har innført en sperrefrist som skal hindre ryttere og lag å diskutere, forhandle og signere nye avtaler før 1. august. Det er på det rene at det både snakkes og forhandles før den tid, men avtalene signeres nok først etter den gitte dato.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (17. juli) :

Hvilken nordmann har den beste sammenlagtplasseringen i Tour de France?

1) Jostein Wilmann 2) Atle Kvålsvoll 3) Dag Otto Lauritzen

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.