RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt avslag for Kristoffs lag

IKKE FORNØYD: Vinneren av årets Il Lombardia og Fleche Wallone, Joaquim Rodriguez er ikke fornøyd med kontrakten hos Katjusja. Nå vil katalaneren har mer penger.
IKKE FORNØYD: Vinneren av årets Il Lombardia og Fleche Wallone, Joaquim Rodriguez er ikke fornøyd med kontrakten hos Katjusja. Nå vil katalaneren har mer penger. Foto: Tim de Waele
Tapte første runde i Idrettens voldgiftsrett.

I desember kom meldingen om at Katjusja ikke fikk innvilget World Tour-lisens for neste sesong.

Det russiske laget skal ha feilet på de etiske kriteriene til UCI. Laget som var blant de beste forrige år, har blant annet hatt en dopingsak rundt Denis Galimzyanov, samtidig som korrupsjonsanklagede Alexander Kolobnev sykler for laget.

Storlaget anket med en gang saken inn til CAS. Nå har idrettens voldgiftsrett avvist Katjusjas søknad om en midlertidig lisens.

Katjusja ønsket en midlertidig lisens i påvente av en høring i CAS, noe de altså ikke fikk.

CAS skriver at de nå skal holde en høring som skal bli avviklet så fort som mulig, skriver Cyclingnews.

Det betyr at det fortsatt er håp for Katjusja, i deres kamp om å få en Wolrd Tour-lisens.

Katjusja skal ha søkt til UCI om å få en midlertid lisens for pro kontinental-nivå. Per dags dato har nemlig ikke det russiske laget noen lisens i det hele tatt.

Det betyr at laget ikke har lov til å kjøre sykkelritt. Med bare 11 dager til den planlagte starten i Tour de San Luis, begynner det å haste for russerne.

Katjusja kan også miste sin viktigste rytter før neste sesong. Joaquin Rodriguez skal nemlig være svært urolig over situasjonen, og torsdagens avslag er neppe noe som roer ned spanjolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere