RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt brudd for Steira

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nye problemer for det norske langrennsesset.

Oppkjøringen til VM-sesongen er i ferd med å utvikle seg til et mareritt for Kristin Størmer Steira. For tredje gang denne sesongen måtte skiesset konstatere skadeproblemer.

Ifølge sin egen nettside forteller Tana-jenta at da hun skulle sjekke om tretthetsbruddet i ankelen hadde grodd som det skulle, ble det oppdaget et nytt brudd i foten hennes.

- Det viser seg at det bruddet jeg fikk i sommer har grodd, men så har det dukket opp et nytt brudd. Vi vet ikke helt hvorfor det har skjedd, og om det har vært der hele tiden eller om det har kommet av at foten har vært for lenge i ro, skriver hun.

- Fortsatt alternativ trening
Steira har slitt med et tretthetsbrudd i hælen denne sommeren, og var opprinnelig ute til 10. august. Men etter en uke uten krykker viste det seg at bruddet ikke hadde grodd skikkelig.

- Problemet med å la beinet være så lenge i ro, er at det da i noen tilfeller ikke gror, eller i noen tilfeller blir mer porøst og da sprekker. Derfor har jeg nå tatt av walkeren, og skal prøve å gi beinet litt stimulans for å få det til å gro. Det vil si fortsatt alternativ trening, men nå uten walker, skriver OL-gullvinneren.

Tok skadene tungt
Da Nettavisen snakket med skistjernen under lansering av billettsalget til VM i Oslo tidligere i høst humpet hun fortsatt rundt på krykker, og fortalte at hun hadde tatt skadeavbrekket tungt.

- Nedturen var ganske stor da jeg måtte tilbake på krykker. Jeg hadde sett fram til å dra på samling i Italia, og gledet meg skikkelig. Det var noen blytunge dager for meg i starten, men det er bare å bite tennene sammen, og gjøre det man må gjøre.

Samling på Kvitfjell
Om ikke det ble Italia på Steira har hun nå akkurat kommet hjem fra en landslagssamling på Kvitfjell.

- Selv om jeg ikke kunne være med på noe av treningen sammen med de andre, var det godt å være tilbake i miljøet og veldig koselig å se alle igjen, skriver Steira på sin egen hjemmeside.

Mens resten av landslaget blir værende på Kvitfjell skal Steira prøve seg på rulleski-mølla på Toppidrettssenteret. Hun er svært glad for å kunne bevege seg fritt.

- Jeg har fått gå noen turer ute, og bare det er veldig godt. Selv om foten ikke er bra, føles det veldig mye bedre å kunne bevege seg fritt uten å være avhengig av krykker, og kunne prøve seg på litt annen trening enn sykkel og styrke, skriver Steira.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere