RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt hopprenn blåste bort

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
For annen gang denne sesongen ble et verdenscuprenn i hopp avlyst. Denne gang var det de tyske arrangørene i Neustadt som ble offer for værgudene.

Det blåste for mye og altfor ujevnt i Neustadt lørdag. Bare 20 hoppere fikk testet bakken i prøveomgangen, og kun tyske Stephan Pieper fikk hoppe ett hopp i selve rennet før konkurransen ble stoppet og ventingen begynte. En time og ti minutter senere kom beskjeden de fleste ventet og fryktet - "abgesagt" (avlyst).

- Det er slik det er i dette gamet. Synd når man bare har fått arrangert tre av fem renn denne sesongen, slo de norske hoppernes assistenttrener Geir Ole Berdal fast.

Engentlig har man bare maktet å avvikle to og et halvt renn. Det andre rennet i Kuusamo, som Sigurd Pettersen vant, besto bare av én omgang.

Riktig avgjørelse

- Helt riktig å avlyse. Det blåste ikke bare ujevnt, men også for mye, sa Roar Ljøkelsøy, som vant i Granåsen forrige lørdag.

De norske hopperne tok avlysingen med stor ro. Det var bare Anders Bardal og Henning Stensrud på startnummer 21 og 22 som brukte energi på konsentrasjon og forberedelser til prøveomgangen. De andre norske hopper alle med sene startnummer og hadde ikke en gang begynt å forberede seg da prøveomgangen gikk fløyten.

- Kjekt for oss som kommer langt ute. Vi slipper å måtte bruke krefter på å forberede oss når det blir slik venting, sa Ljøkelsøy.

To renn søndag

Nå håper arrangørene å få arrangert to renn søndag. Lørdagens renn avvikles kl. 11.00 med én omgang. Så blir det kvalifisering til søndagens renn før selve rennet kl. 14.00.

Denne planen er selvsagt avhengig at værgudene spiller på hoppernes side, men værprognosene er ikke de aller beste. Det er nemlig meldt sterkere vind over Schwarzwald søndag.

- Morsomt hvis det blir to renn. Får håpe de får det til, sa Bjørn Einar Romøren. Han og de andre norske hopperne slappet av på hotellet lørdag ettermiddag før de brukte resten av kvelden til en fysisk treningsøkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere