ENGLAND – UKRAINA 2–0

Da England vant mot Ukraina i EM-kvalifiseringskampen søndag var Harry Kane nok en gang sentral. Spissen scoret kampens første mål og gjorde sakene sine godt i hjemmematchen.

Det var imidlertid ikke bare ferdighetene på banen som ble lagt merke til – også skoene til Kane fikk oppmerksomhet.

I forkant av oppgjøret hadde han nemlig fått spesialdesignede fotballstøvler, som både hadde skjulte, men også mer åpenbare budskap. Skoen ble designet i forbindelse med at han tok landslagsrekorden i kampen mot Italia og nå er Englands mestscorende gjennom alle tider.

Les også: Den ukrainske stjernespilleren deler hjerteskjærende beskjed

Inngraverte barnas navn

Den nye skoen har blant annet «54» inngravert, som er den nye scoringsrekorden. Inngravert er også navn og fødselsdato på hans tre barn. Det skriver britiske The Sun.

«Vivi», «Ivy» og «Louis» er skrevet i sorte bokstaver. Barna har fotballstjernen med sin kone Katie Goodland, som han giftet seg med i 2019.

De splitter nye skoene virket å fungere for Kane, som var sentral da England vant kvalikkampen mot Ukraina på hjemmebane.

Scoret åpningsmålet

Sjansene kom på rekke og rad innledningsvis i oppgjøret på Wembley Stadium i London. England forsøkte og forsøkte, men det var ikke før i det 37. minutt at det løsnet for hjemmelaget.

Harry Kane åpnet målkontoen for søndagens kamp da han fikk en plettfri assist fra Bukayo Saka like foran mål. Kane strakk ut foten og satte kula i nettet bak en sjanseløs Ukraina-keeper.

Kort tid etterpå skulle det bli 2–0 da Saka satte ballen i lengste etter 39 minutter.

– For en scoring, dere. Et krem-mål, mente TV2-kommentator Endre Olav Osnes.

Dermed sto det altså 2–0 til pause og Ukraina fikk et vanskelig utgangspunkt før andre omgang.

Les også: Kalvå tok sin første verdenscupseier: – Enormt

Målløs andreomgang

Etter hvilen var det England som sto for sjansene, men etter hvert som klokka tikket ble Ukraina mer og mer synlige på banen. De gulkledde kunne imidlertid ikke registrere de helt store målsjansene.

Drøyt ti minutter før full tid ble Kane byttet ut, til fordel for Ivan Toney. Målscoreren fikk naturlig nok stor applaus fra hjemmefansen etter nok en god kamp med flagget på brystet.

Det ble ingen flere mål i kampen, som til slutt endte 2–0 til England.