RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ÅRETS FØRSTE: Robbie McEwen tok sin første seier i 2011 da han spurtslo Alexander Kristoff på den fjerde etappen i Tour de Wallonie
ÅRETS FØRSTE: Robbie McEwen tok sin første seier i 2011 da han spurtslo Alexander Kristoff på den fjerde etappen i Tour de Wallonie Foto: PETER DECONINCK (Afp/Scanpix)

Nytt lag begynner å ta form

Sist oppdatert:
Linkes til alt fra rutinerte australiere til en talentfull afrikaner.

Etter at Pegasus-prosjektet gikk i vasken i fjor, er det GreenEdge som skal forsøke å bli verdens første australske lag på toppnivå.

For å få en plass i World Tourener laget avhengig av å signere ryttere, som har kjørt inn gode resultater i inneværende sesong.

Som et australsk lag er det naturlig å starte prosessen med å finne ryttere i hjemlandet.

Cadel Evans er selvsagt den mest ettertraktede australske rytteren, men lite tyder på at noen kommer til å kjøpe han ut av kontrakten med BMC.

Jakter to rutinerte ryttere
Matthew Goss har blitt sterkt linket til laget, men nå virker det som at hovedfokuset ligger på å skaffe seg to australske veteraner.

Stuart O’Grady og Robbie McEwen er nemlig sterkt ønsket av GreenEdge. Sistnevnte var klar for Pegasus i fjor, men da det laget falt fra hverandre klarte han å skaffe seg en kontrakt med Radioshack.

Overfor cyclingnews benekter han at han har vært i kontakt med de som står bak GreenEdge.

- Jeg har ikke snakket med noen ennå, så slik det står nå skal jeg ingen steder. Jeg har ikke snakket med GreenEdge, Bruyneel eller noen andre.

Tøff drakamp om Porte
McEwen, som tok årets første seier i Tour de Wallonie, ser allikevel at det begynner å bli på tide å legge de videre planene.

- Nå har vi kommet til den tiden av året hvor det er på tide å starte ting, men om det er noen nyheter det er verdt å spre, så vil jeg si det når det passer seg og når det faktisk er noe å melde. Jeg har ikke snakket med noen og jeg har ikke avtalt noen møter for øyeblikket, gjentar han.

Men de som tror at laget bare er interessert i ryttere med mye erfaring, tar de feil. Laget er også ute etter et par av verdens mest lovende syklister.

En av dem er Richie Port. Saxo Bank-syklisten, som slo gjennom under fjorårets giro, har ikke kommet til enighet med Bjarne Riis om en ny kontrakt. Nå skal Gerry Ryan, mannen som sitter på pengesekken i det australske laget, sette seg ned å diskutere rytterens fremtid med Bjarne Riis under Danmark rundt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ETTERTRAKTET: Richie Porte
ETTERTRAKTET: Richie Porte

Forsterkning fra Eritrea
Den andre unggutten laget jakter er Eritreas meget lovende syklist Daniel Teklehaimanot. Med sin afrikanske opprinnelse er rytteren et av de mest eksotiske innslagene i sykkelverden, og han er også en utrolig talentfull rytter.

For to år siden ble han nummer seks sammenlagt i Tour de l’Avenir, noe som sier sitt om hans potensiale. Han har overkommet hjerteproblemer, og det ryktes at Europcar også har vist interesse for rytteren.

Fra mandag av har ryttere og lag lov til å bekrefte overganger, så da gjenstår det å se om det er hold i disse og alle de andre ryktene vi har blitt servert de siste ukene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere