Nytt lag for Di Luca

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Den tidligere sykkelstjernen slipper å legge opp.

17.02.13 14:41

Danilo Di Luca vant Giro d’Italia i 2007.

Italieneren var en av sykkelsportens største stjerner, og vant blant annet alle tre Ardenner-klassikerne. Men alt skulle ikke være en dans på roser. Det må for så vidt han ta skylden for selv.

På slutten av 2007-sesongen mottok han nemlig en tre måneder lang utestengelse, grunnet involvering i en dopingsak i Italia.

Under giroen i 2009 testet Di Luca positivt for EPO to ganger. I 2011 var italieneren nok en gang tilbake i konkurranse. Russiske Katjusja var laget som ga italieneren sjanse nummer tre.

I 2012 kjørte Di Luca for Acqua&Sapone, og kjørte inn flere gode resultater. Men laget fortsatte ikke satsingen, og Di Luca fikk forståelig nok ikke et nytt lag. Lenge så det ut til at 37-åringen måtte finne seg noe nytt å gjøre.

Men nå virker redningen til å ha kommet for den klatresterke italieneren. Vini Fantini-Selle Italia blir nemlig Di Lucas lag denne sesongen.

Det bekreftet Di Luca på twitter lørdag. Debuten for Vini Fantini kommer trolig i Tirreno-Adriatico i starten av mars, før 37-åringen også kommer til å kjøre Milano-Sanremo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.