RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt mareritt for Solberg

Foto: Giuseooe Cacace (AFP/Scanpix)
Petter Solberg måtte bryte Rally Spania allerede på den aller første fartsprøven.

Oslo (ANB): Spydebergingen har med jevne mellomrom støtt på problemer denne sesongen, men har ikke sluttet å drømme om en svært så etterlengtet VM-seier. Den kommer definitivt ikke i Spania denne helga.

Allerede på fredagens åpningsprøve var nemlig uhellet ute for østfoldingen. Underveis fikk Solberg slått av ett av hjulene på sin Citroën – og hadde dermed ingen annen mulighet enn å bryte løpet.

Støvete veier
Ifølge wrc.com hadde østfoldingen i likhet med konkurrentene store problemer med sikten – som følge av at bilene foran virvlet opp store mengder støv på de tørre spanske veiene. Solberg skal ha rapportert tilbake til teamet sitt at han hadde store problemer med å ta seg fram på veien.

Resultatlista etter åpningsprøven understreket det siste. Sebastien Loeb startet som nummer én – og slapp dermed støvproblemet. Franskmannen var soleklart raskest gjennom de 25 kilometerne, og tok ledelsen i rallyet med sju sekunder på Jari-Matti Latvala.

Mikko Hirvonen, som kniver med Loeb om årets VM-tittel, var slått med hele 15 sekunder. Finnen var likevel nummer tre.

Østberg nummer seks
Mads Østberg var sjettemann, men ga bort over 40 sekunder – og ned til Henning Solberg på niendeplass var det over minuttet. På bare én eneste prøve.

Til tross for bestetid hadde ikke Loeb den helt gode følelsen.

– Det er fryktelig løst og glatt. Jeg vet ikke hvor mye jeg rydder vei for de bak, men for meg er festet meget dårlig, sa mannen med sju strake VM-titler. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere