Nytt nederlag for røde Arsenal

Foto: (Scanpix/AFP)

Arsenal sakker stadig akterut i kampen om Premier League-tittelen. Onsdag ble det tap for London-nabo Fulham.

30.11.06 00:34

Fulham - Arsenal 2-1:

Bare seks minutter ut i kampen kom dagens første kalddusj for Arsenal på Craven Cottage. Brian McBride klinket ballen i mål på hodet etter en fin corner fra danske Claus Jensen.

Belønning
Fulham forsatte kjøret mot Jens Lehmanns mål, og fikk kveldens andre belønning i det 18. minutt. Tomasz Radzinski smalt ballen i vinkelen fra kloss hold på et innlegg fra Luis Boa Morte. 2-0, og Arsenal var rystet.

Etter de to første målene jevnet kampen seg ut, og ni minutter før pause var det klart for redusering - og for en redusering det skulle bli. Robin van Persie skrudde inn et frispark fra høyresiden av 16-meteren. Ballen suste inn i motsatt kryss, utagbart for Fulhams Antti Niemi. 2-1 sto seg til pause.

Andreomgang åpnet relativt rolig. Arsenal fikk imidlertid ballen i mål i det 52. minutt, men scoringen ble korrekt annulert for offside. En vanskelig oppgave ble enda verre da de rødes Philippe Senderos fikk sitt andre gule kort for dagen. Sveitseren måtte rusle i dusjen i det 66. minutt.

Dobbel straff
Det påfølgende frisparket ga nesten dobbelt straff for Arséne Wengers menn, men Boa Mortes herlige frispark smalt i tverliggeren. Bare minuttet etter utvisningen var det Arsenals tur til å treffe ramma. Innbytter Theo Walcott fyrte avgårde et skudd i stolpen for gjestene.

Thierry Henry kunne sikret laget fra Nord-London ett poeng to minutter før full tid. Franskmannen fikk et godt treff på ballen fra drøye 20 meter, men skuddet gikk like til side for mål.

Dermed ble det 2-1, og Fulhams sikret seg sin første seier på seks forsøk hjemme mot Arsenal i Premier League.

- Vi er nede og vi er skuffet, men det er en del av jobben vår å takle slikt. Hvis du vil spille på øverste nivå, vil du oppleve at ting ikke alltid går din vei, sier Arsenal-sjef Wenger til BBC.

Fulham-manager Chris Coleman mener flaks avgjorde kampen:

- Du trenger litt flaks når du spiller mot Arsenal - og hvis vi hadde det i denne kampen, så var det fortjent.

Fulham er nå nummer ti, med 20 poeng på 15 kamper. Arsenal har 22 på 14, og er hele 16 poeng bak ligaleder Manchester United.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.