*Nettavisen* Sport.

Nytt nei til hoppjentene

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

- Jeg er veldig skuffet, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

14.06.09 13:16

Skihopping for kvinner sto på det offisielle VM-programmet for første gang i Liberec i vinter. Amerikanske Lindsey Van vant, mens Anette Sagen sørget for en historisk norsk bornsemedalje.

Under VM i Oslo 2011 ønsket både Norges Skiforbund og arrangementskomiteen å utvide programmet med en lagkonkurranse.

Det blir det ikke noe av.

I helgen sa styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) nei under sitt møte i Vancouver. De begrunner vedtaket med at sporten ikke er tilstrekkelig utviklet.

Les også:
En gullmulighet mer i hopp
En gullmulighet mindre i kombinert

- Sikkert klokere enn meg ...
Det får sportssjefen for hopp i Norges Skiforbund, Clas Brede Bråthen, til å riste oppgitt på hodet.

- Jeg er veldig skuffet på vegne av jentehoppinga, sier Bråthen til Nettavisen.

- Jeg hadde forventet at FIS-styret var i stand til å se at det å ikke ha en lagkonkurranse for jentene, ikke er med på å fremme utviklingen av idretten, fortsetter han, og utdyper:

- Når det bare er individuell konkurranse, holder det for mange å satse på én god utøver. Hadde man innført lagkonkurranse, ville det ha stimulert mange nasjoner til å satse bredere.

Samtidig som Bråthen sier han hadde forventet et annet vedtak, lar han det skinne igjennom at han ikke er så veldig overrasket over utfallet.

- Men selvfølgelig er jeg skuffet over at de som har beslutningsmyndighet, og sikkert er klokere enn meg, har et annet syn.

Skuffende VM-renn
I den grad FIS-styret manglet argumenter for å avvise søknaden fra Oslo om et ekstra jentehopprenn, er det bare å erkjenne at VM-rennet i Liberec ble dårlig PR for sporten.

Farten far alt for lav, og dermed ble rennet et langt gjesp for både tilskuere, TV-seere og ikke minst deltakerne.

- Jeg synes juryen var feige. Vi burde hatt fem bommer høyere fart. Bakkestørrelsen er 100 meter, og det er jo nesten ingen som er i nærheten av det. De fikk de dårligste jentene til å se jævlig dårlige ut, raste Line Jahr overfor Nettavisen etter rennet.

- Juryen gjorde alt de kunne for å ødelegge rennet. Det var sikkert ikke bevisst, men det var sånn det ble, fastslo Clas Brede Bråthen

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.