RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt norsk VM-håp

(AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Jan Schmid har etablert seg blant verdenes beste kombinertløpere.

25-åringen fra Trondheim, som fram til 2006 konkurrerte for Sveits, fikk sitt definitive gjennombrudd da han for første gang kom på pallen i verdenscupen i Ramsau før jul.

Tredjeplassen den gangen kom i et renn som var preget av at de aller beste fikk hoppdelen ødelagt av forholdene.

- Ikke tilfeldig
Lørdag var det ingen som kunne skylde på forholdene da Jan Schmid igjen ble nummer tre i et verdenscuprenn, denne gangen på fellesstarten i Val di Fiemme.

- Det var nesten artigere å få det til denne gangen. Det viser at det ikke bare var tilfeldig at jeg var på pallen i Schonach, sier Schmid til Nettavisen.

Han innrømmer at det er en stor lettelse å endelig ha tatt steget opp blant verdens beste.

- Ikke den helt store trua
- Jeg hadde en bra treningssommer, men følte meg aldri sikker på at jeg skulle løfte meg så mye denne sesongen. Og etter åpningsrennene i Kuusamo, hadde jeg i hvert fall ikke den helt store trua, innrømmer Schmid, som innledet sesongen med 44.- og 34.-plass i de to rennene i Kuusamo.

Etterpå har forvanlingen vært total. Nå er han plutselig medaljehåp i VM i Liberec.

- Målet i VM er å ta gull med Norge i lagkonkurransen. Individuelt er jeg forsiktig med å skru opp målsettingene. Gode resultater får komme som en bonus. Men nå vet jeg i hvert fall at jeg har kvaliteter til å kjempe mot de aller beste, sier Schmid.

Opptur i bakken
Håvard Klemetsen og Mikko Kokslien ble henholdsvis nummer 13 og 26 i lørdagens renn. Landslagssjef Kjetil Strandbråten er strålende fornøyd med laginnsatsen.

- Å ha løpere på tredje-, åttende- og 13.-plass er ekstra bra med tanke på at fellesstart favoriserer de beste hopperne. For det første er det lettere å henge på i langrenn i fellesstart. Og dessuten er dette nå den eneste konkurranseformen i kombinert med to hopp, poengterer Strandbråten overfor Nettavisen.

At de fleste norske kombinertløperne ikke har sin styrke i bakken, er en kjensgjerning. Ikke minst Magnus Moan, som derfor er godt fornøyd med sin plassering.

- Hadde jeg levert slik hopping i en annen konkurranseform, hadde jeg kjempet om pallen. Jeg føler jeg skal vinne langrennet i en slik konkurranse, og det klarte jeg. Jeg klarte også å slippe meg løs i bakken. Da kan jeg ikke deppe, selv om jeg ikke er på pallen, sier Moan gtil Nettavisen.

Moan best i v-cupen
Petter Tande, som var Norges beste kombinertløper sist vinter, deltar ikke i helgens konkurranse. Han prioriterer trening hjemme i Trondheim for å finne formen til VM i Liberec.

Tyske Björn Kircheisen vant lørdagens renn foran Bernhard Gruber fra Østerrike.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

Lørdagens renn var det 12. av 24 i verdenscupen denne sesongen. Magnus Moan er beste nordmann på fjerdeplass, mens Jan Schmid er nummer sju. Finske Anssi Koivuranta leder.

Se komplett stilling i verdenscupen her (ekstern lenke)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere