Nytt Northug-show i Oslo

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Og det er mange som vil slå langrennsstjernen.

04.03.13 20:43

For andre året på rad kommer Petter Northug og flere av verdens beste skiløpere til Bislett for å konkurrere i midten av mars.

Sprintstevnet arrangeres mandagen etter verdenscuprennet i Holmenkollen og interessen er stor både blant publikum og utøvere.

Utfordrer Northug
Initiativtaker til Selvaag Bolig Sprintski, eventgruppen 6. sans , gleder seg til å ta imot verdenseliten og skiinteresserte nordmenn på Bislett Stadion og byr på gratis inngang.

- Jeg har alltid ergret meg over at de kaller en 1,8 kilometer for sprint. Det har ingenting med sprint å gjøre. På friidrettsbanen på Bislett blir det sprint på 100 og 500 meter. Vi ønsker å bringe skisporten til folket - ikke motsatt, forteller selger Werner Kling på vegne av 6. sans til Nettavisen.

I tillegg til at det jobbes med å få på plass flere av verdens beste skiløpere, forteller Kling at pågangen er stor fra langrennsløpere som ønsker å delta.

- Vi har en utfordring i at vi har bare 16 plasser når vi stadig får telefoner og e-post fra folk som ønsker å delta. Petter Northug har blant annet blitt utfordret av Ludvig Søgnen Jensen. Han kan vise til en video hvor han slår bestetiden fra fjorårets arrangement. Han kan få en plass på årets stevne.

- Sydenstemning
Arrangøren vil slippe flere navn i løpet av ski-VM, men kan allerede nå avsløre at Northug også får tøff russisk konkurranse.

- Vi har bestemt oss for å holde på navnene inntil videre, men jeg kan avsløre at Nikita Krjukov kommer - mannen som Northug pekte ut som den tøffeste konkurrenten i sprint-VM.

I fjor stile fem nasjoner på startstreken på Bislett. 6. sans håper å doble det antallet under årets arrangement, som er gratis, og håper at oslofolket kjenner sin besøkelsestid.

- I fjor var det 19 grader og nesten sydenstemning på stadion. Vi kan ikke love det i år, men håper at så mange som mulig tar turen og lager en skikkelig folkefest, forteller Kling.

Ønsker du å se Petter Northug og resten av verdenseliten i aksjon, kan du gjøre det på Bislett 18. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.