*Nettavisen* Sport.

Nytt overgangsdrama for Brann-sjef

I Danmark krangler man om hva Brann-spiss Njogu Demba Nyrén skal få i lønn i OB. I Bergen sitter Branns sportslige sjef Roald Bruun-Hanssen og biter negler.

22.01.09 14:10

(iBergen.no) - Nei.

Dette er det korte svaret vi blir avspist med på spørsmål om det er bevegelse i forhandlingene i Danmark fra Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen. Og det er ikke så rart. I løpet av de neste timene kan han gå fra utskjelt og avskiltet på overgangsmarkedet til den reneste Messias. Her er forklaringen:

Brann signerte i fjor Njogu Demba-Nyrén for 9,5 millioner for en treårskontrakt. Resultatet har så langt vært tre mål for den gambiske landslagsspissen. Det eneste som skjedde på overgangsmarkedet i Norge i fjor som ble sett på som enda mer klønete og feilslått, var da Brann solgte toppscorer Thorstein Helstad fordi de trodde de hadde kjøpt Lyn-spissen Odion Ighalo. Navnet Bruun-Hansen ble synonymt med inkompetent på overgangsmarkedet.

Les mer om fotball: Premier League neste for Kalvenes?

Etter det iBergen.no erfarer skal Odense være villig til å betale opp mot det samme for Demba som Brann ga for ham altså ti millioner. Eneste krav fra Odense: At Brann tar spissen David Nielsen i bytte som er like uglesett i Danmark som Demba er det i Norge. Dette ser ut som en «deal made in heaven» for alle parter.

Odense som tror Demba ikke har slått til i Norge fordi norsk fotball er ubrukelig, er veldig fornøyd. I Danmark har han fortsatt et stort navn som hengende spiss.

For Brann må et eventuelt bytte med så mye penger hat et uvirkelighetens skjær over seg. De får en stor sterk spiss på kjøpet og penger nok til å hente inn for eksempel Morten Moldskred fra Tromsø.

Demba vil vekk fra Bergen der han aldri passet inn. Alternativet kan bli at han blir sittende i Brann i to år og heve rundt to millioner kroner i lønn i året uten å spille

David Nielsen ser en overgang til Brann «som sin optimale sportslige utfordring» og har gjort det godt i norsk fotball før, mens det i Danmark ikke er sikkert at han får spille en gang. Dette kan bli redningen på hans karriere.

Men den som likevel har mest å vinne er Roald Bruun-Hanssen. Å selge scoringsky Demba-Nyrén (tre mål på 16 tippeligakamper i 200-sesongen red.anm.) og få en eller muligens to gode spisser i bytte, er nesten for godt til å være sant.

I øyeblikket kan det hele strande på at Demba ikke er fornøyd med lønnen han får i Danmark. Brann presser på for å få en rask avgjørelse.

- Jeg kommenterer ikke denne overgangen i det hele tatt før alt er signet og i boks, sa Roald Bruun-Hanssen til iBergen.no tidligere denne uken. Han har ikke engang villet bekrefte at David Nielsen er en del av pakken. Men han møtte Kim Brink fra Odense for to uker siden på agenten Stig Lillejords kontor. Stig Lillejord er David Nielsens agent.

- Jeg vet ingenting om hva som foregår før jeg eventuelt blir kalt inn. Da vet jeg mer, sier Lillejord til iBergen.no

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.