*Nettavisen* Sport.

Nytt rekordløp av Ezinne

Få hundredeler fra finaleplass.

05.08.12 10:26

LONDON (Nettavisen): Sprinteren Ezinne Okparaebo fikk fredag en knallstart på OL i London.

Den norske jenta sprintet inn til tiden 11.14 sekunder i forsøksheatet på 100 meter, og kom seg videre til semifinalen med beste tid av utøverne som ikke var direkte kvalifisert. Tiden var ny, norsk rekord på distansen.

Lørdag var det duket for semifinaler på 100 meter, og dette skulle vise seg å bli en langt tøffere oppgave for den norske sprinteren.

Okparaebo hadde den dårligste personlige rekorden av jentene i heatet. Shelly-Ann Fraser-Pryce fra Jamaica hadde den beste, med 10.70.

Nytt rekordløp
Den norske jenta leverte likevel et svært godt løp og noterte seg for tiden 11.10 sekunder. Nok et rekordløp, selv om det ikke ble plass i finalen.

- Først og fremst er jeg fornøyd med innsatsen her i OL. Jeg kan ikke gjøre mer enn mitt beste. Dette viser at det er mulig, og at jeg ikke er så langt unna de beste. Det er bare å løpe, slå seg løs og ha det gøy. Det gjorde jeg riktig i dag, sier Okparaebo etter løpet.

Fraser-Pryce vant heatet med tiden 10.85. Ezinnes tid var den 10. beste tiden totalt i de tre semifinalene. Kun åtte gikk videre til finalen som løpes senere lørdag.

- Sånn er det i sprint. Det er små marginer. Men jeg har ikke lov til å være skuffet over dette. Jeg kan ikke være skuffet, sier Okparaebo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kirsty Wigglesworth

Beste europeer
Det Okparaebo har oppnådd i årets OL er uansett en av de beste sprintprestasjonene en norsk utøver har levert i lekene noensinne.

Hun ble blant annet beste europeer i semifinalene og fikk bedre tid enn Ivet Lalova fra Bulgaria som tok EM-gull tidligere i år.

- Det er sånn det skal være. Dette var et veldig bra løp av meg, og jeg gjorde det meste riktig. Jeg slapp meg løs, og rettet opp tekniske ting.

- Hadde du troen på finale?

- Alt er mulig. Jeg er ikke i OL for å ende sist. Men jeg måtte bare løpe mitt eget løp, og se hvor langt det holdt, sier den norske sprinteren.

Løper 200 meter
Ezinne Okparaebo skal også delta på 200 meter under lekene i London. Også der håper hun å prestere.

- Ja, jeg er jo i OL! Det er 100 meter som er favorittøvelsen min, men jeg løper 200 meter med tanke på den videre utviklingen. Jeg har klart OL-kravet, så hvorfor ikke løpe? sier hun.

De innledende heatene på 200 meter løpes allerede mandag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag