RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt sjakktalent (14) mot verdensmester

Sist oppdatert:
Et nytt norsk sjakktalent er i ferd med å slå igjennom: I ettermiddag spiller Jon Ludvig Hammer (14) mot verdensmesteren i Nederland.

Den prestisjefulle Vlissingen-turneringen arrangeres for 8. gang, og har samlet ikke mindre enn 245 sjakkspillere på høyt internasjonalt nivå.

Hammer har gjort det knallgodt i turneringen til nå. Før runde åtte av i alt ni runder, ligger den norske unggutten på delt 8. plass - og foran den regjerende FIDE-verdensmesteren Rustan Kasimidzhanov fra Uzbekistan.

Disse to begynte å spille klokken 18.30 fredag ettermiddag, og vinneren vil gjøre et nytt byks oppover på listen i turneringen.

(Du kan følge utviklingen i noen av kampene her) .

Kjempetalent
Hammer er jevnaldrende med den mye mer kjente Magnus Carlsen, som i begynnelsen av september spiller stikkamp om norgesmester-tittelen.

Før Vlissingen-turneringen hadde Hammer en rating på 2095 poeng, noe som er godt under norgeseliten. Men i Vlissingen har han 5,5 poeng etter syv runder, og prestasjonen der nede er på godt norsk toppnivå.

Hammer spiller for Oslo Schakselskap (OSS).

Uslepen diamant
Norges fremste spiller gjennom tidene, stormester Simen Agdestein, karakteriserer Hammer som et rått talent.

- Ledende sjakktrenere kaller ham en uslepen diamant, sier Agdestein til TV 2 Nettavisen.

Hammer var nær ved å ta sin første inntegning til den internasjonale mestertittelen tidligere i sommer, og han ligger meget godt an til å klare det i Vlissingen. Hammer spiller gjerne sjakk på nettet nærmest døgnet rundt, og er i stor grad selvlært. Han har trent med Agdestein noen timer i vinter, og i sommer har han slått igjennom ratingmessig.

- Han ligger langt foran min utvikling da jeg var like gammel, sier Agdestein, som karakteriserer prestasjonen i Vlissingen som «meget, meget bra».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere