*Nettavisen* Sport.

Nytt sjokk fra rebellene

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/POOL/Lucy NICHOLSON

Det blir ingen parademarsj mot NBA-troféet for Los Angeles Lakers. I natt sjokkerte Detroit Pistons superlaget med å vinne første finale i Staples Center.

07.06.04 07:45

LOS ANGELES LAKERS - DETROIT PISTONS 75-87: Detroit Pistons har regelrett slåss seg til NBA-finalen. Få hadde trodd de skulle være der, og enda færre hadde trodd de kunne gi Los Angeles Lakers kamp om NBA-tittelen i finalen.

Spesielt hjemme i Staples Center har stjernegalleriet, med Kobe Bryant og Shaquille O'Neal i spissen, vært utilnærmelig i sluttspillet. Og med hjemmefordel i finaleserien, skulle det være en formalitet å hente hjem tittelen til Los Angeles for tiende gang.

Dumars, Thomas og Rodman
Men kampene skal spilles først, og rebellene fra Detroit Pistons vil gjøre sitt ytterste for å leve opp til arven etter storlaget på slutten av 1980-tallet, med Joe Dumars, Isaiah Thomas og Dennis Rodman på banen.

Det er ikke snakk om noe publikumsfrieri eller oppvisningsbasket, men effektivt og imponerende forsvarsspill.

Indiana Pacers fikk knapt være nær kurven i semifinalespillet, og i den første finalen var det Shaq & co som fikk juling.

Lot Shaq herje
Selv om O'Neal hadde en stor kamp og sto for hele 34 poeng, så klarte ikke Lakers å få flere enn 75 poeng i kurven, noe som er uvanlig lite for stjernegalleriet.

Pistons lot O'Neal og Bryant styre med sitt, og konsenterte seg om å stoppe resten av Lakers-spillerne. Veteranene Gary Payton og Karl Malone klarte ikke å bidra med mer enn sju poeng til sammen.

Chauncey Billups ble toppscorer for Pistons med 22 poeng, men det var forsvarsinnsatsen som avgjorde kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.