Gå til sidens hovedinnhold

Nytt sjokkresultat i tempo-VM

Ole Forfang viste kjempekrefter på temposykkelen.

FIRENZE/OSLO (procycling.no): Ole Forfang ble nummer seks på tempoløpet til juniorklassen i VM. Han var 44 sekunder bak vinneren Igor Decraene, Belgia, som vant åtte sekunder foran danske Mathias Krigbaum.

- Jeg kjørte alt jeg hadde og satset maksimalt i svingene. Jeg hadde bra trøkk i beina og klarte å disponere løpet bra. Det gjorde at jeg klarte å kjøre bra også på slutten av løpet. Da jeg kom i mål visste jeg ikke om det holdt til pallen eller 40. plass. Med det er mange fra USA og Australia som startet tidlig fordi de ikke har kjørt så mye ritt i Europa tidligere, som kan kjøre veldig fort fra et tidlig startnummer. Da fikk jeg en god følelse, sier Ole Forfang til procycling.no

Kopierte nesten Svendsen
I fjor vant Oskar Svendsen tempo-VM i juniorklassen. Forfang var nummer to da han kom i mål, og ble i likhet med Svendsen sittende lenge i «hot seat». Han sier plasseringen blant de ti beste var målet før start. Og selv om tempotalentet ikke har kjørt mot mange av syklistene i VM-løpet, visste han at formen var god nok til å klare det.

- Jeg vant tempoløpet i Østfold sist helg med over 40 sekunder. Det er veldig mange gode syklister i Norge nå. Da jeg vant med den marginen, visste jeg at det var mulig å kjøre bra i VM. Jeg fikk en pekepinn underveis da jeg slo ryttere som har knust meg i Nations cup-løp tidligere med opp mot minuttet, sier Forfang.

Perfekt oppladning
Han sier oppladningen mot løpet har vært perfekt. Til tross for at han først fikk klarsignal åtte dager før start.

- Selv om jeg ikke visste jeg skulle kjøre, prøvde jeg å spisse formen mot VM uansett. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte kjøre særlig bra i Østfold for å bli tatt ut. Det klarte jeg. Etter det har det bare vært meg det står på. Jeg har hele tiden visst at jeg er god og jeg kan kjøre bra.

Strålende fornøyd
Sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk, var strålende fornøyd med prestasjonen til Forfang.

- Dette er et meget imponerende resultat og litt i overkant av det vi kunne forvente. Jeg tror dette er det neste beste resultatet på en tempo i junior-VM noensinne. Etter en liten nedtur på gårsdagens ritt var det flott meg en skikkelig opptur i dag, sier Falk.

PS: VM arrangeres i Firenze, Italia, og senere i dag kjører damene tempoløp. Løpet ser du på Viasat. VM avsluttes søndag da herrene sykler sin fellesstart.

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken