RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt skadeavbrekk for Suzann

Sist oppdatert:
I år som i fjor er Suzann Pettersen nødt til å utsette sesongstarten på LPGA-touren. Og denne gangen blir avbrekket mye lenger enn ventet.

I utgangspunktet skulle Suzann ha begynt oppkjøringen til LPGA-touren i USA neste uke, men hun har slitt med ryggproblemer helt siden tidligere i høst. Etter en nøye vurdering av status, i samråd med lege Lars Engebretsen, har Suzann bestemt seg for å utsette sesongforberedelsene.

Skuffet
- Det er ryggen som fortsatt ikke er bra. Det så jo veldig lovende ut veldig lenge, og hun skulle egentlig dratt over til USA til uka for å begynne treningen, men etter en test i går, fant vi ut at ryggen hennes ennå ikke er skikkelig restituert, sier Suzanns manager, Jan Ove Nystuen.

Suzann er naturlig nok svært skuffet.

- Men hun er veldig klar på at hun er nødt til å bli hundre prosent frisk nå før hun setter i gang. Hun har en veldig lang golfkarriere foran seg, og en, fire eller fem turneringer betyr lite i den store sammenhengen, sier Nystuen videre.

Det er vanskelig å anslå hvor lang tid det vil ta før Suzann er tilbake på banen igjen.

To måneder?
- Vi estimerte i går at Suzann kommer til å trenge to måneder før hun er tilbake igjen, men det kan bli korrigert etter ytterligere tester vi skal gjennomføre. Vi skal ta uavhengige eksperter i bruk, både norske og internasjonale eksperter, som har erfaring med toppidrettsutøvere, forteller Nystuen.

Skadeavbrekket betyr naturlig nok at Suzann heller ikke deltar i World Cup i februar sammen med Vibeke Stensrud.

Planen for Suzann nå er å fortsette arbeidet med restitusjon og ikke stresse ryggen unødvendig. Foreløpig er det ikke aktuelt med noe inngrep.

Blir i Norge
- Nei, men legene på Toppidrettssenteret sier de må vurdere alle muligheter for å bli frisk, så mikrokirurgi kan sånn sett bli aktuelt, hvis de anser det som den raskeste måten å bli frisk på, men inntil videre er ikke det aktuelt, avslutter Nystuen.

Suzann kommer til å bli hjemme i Norge inntil videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere