*Nettavisen* Sport.

Nytt sølv til curlingklovnene

Foto: VALENTIN FLAURAUD (REUTERS)

Canada ble nok en gang for sterke i en finale.

11.04.10 18:51

De norske curlinggutta ble verdenskjent under OL i Vancouver tidligere i vinter, da de med sine fargesprakende klovnebukser spilte seg fram til finalen. Og selv om det til slutt ble tap for Canada, var det ingen tvil om at de såkalte «klovnebuksene» hadde gjort sitt for å øke interessen rundt sporten.

Under VM i Italia har de norske gutta levert varene igjen, og på ny har de spilt seg fram til en finale. Men på ny måtte de også ta til takk med sølv, etter et nytt tap for Canada i finalen.

Les også:
Dette er curlingguttas eksklusive klubb
Tror klovnebuksene er negativt

- Fortjent seier
OL-mesterne tok ledelsen 3-0 allerede i første runde, og etter tre runder var den økt til 5-1. Nordmennene klarte aldri å svare og etter åtte runder var det hele avgjort. Canada vant med 9-3.

- Vi vil jo ikke tapte, men Canada spilte bra og fortjente å vinne, sa Norges skip, Torger Nergård, til NRK etter finaletapet.

- Vi må sette alle steiner og det gjør vi ikke, fortsatte han.

Uten Ulsrud
Nergård har ledet det norske laget i OL-skip Thomas Ulsruds fravær, og fram til finalen hadde han styrt skuta på imponerende vis. Da de møtte nettopp Canada i gruppespillet torsdag vant Norge med imponerende 9-8, men måtte se seg slått av samme lag med 11-5 dagen etter i et oppgjør om en direkte finaleplass.

En 9-7-seier over Skottland lørdag gjorde likevel sitt til at klovnegutta fikk spille finalen.

- Det er litt skremmende å se hvor gode de er uten meg, sa Ulsrud til curling.no før finalen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.