*Nettavisen* Sport.

Nytt stjernefall i ATP-Finalen

Foto: Getty Images/All Over Press

Verdensener Novak Djokovic led samme skjebne som verdenstoer Rafael Nadal.

26.11.11 10:14

Novak Djokovic har vært tilnærmet uovervinnelig denne sesongen. Før finaleturneringen på ATP-touren hadde han vunnet 69 av 73 kamper denne sesongen.

Men i London fikk han det ikke til. På fredag røyk Djokovic på sitt andre strake tap, og røyk med det ut av turneringen, som avholdes med gruppespill.

Dermed ble det samme utfall for verdensener Novak Djokovic, som det ble for verdenstoer Rafel Nadal og verdenstreer Andy Murray. Sistnevnte måtte trekke seg fra turneringen på grunn av skade. Dermed er det bare Roger Federer av «de fire store» som er igjen i turneringen.

Det var landsmannen Janko Tipsarevic som ble Djokovics overmann på fredag. Han vant med settsifrene 3-6, 6-3, 6-3.

- Det som manglet var friskheten. Det er dager da du ikke har veldig lyst til å spille eller å trene. Det er turneringer, spesielt de mot slutten av året, der du ikke føler deg så hundre prosent mentalt, fysisk og følelsesmessig, uttalte Djokovic etter kampen, ifølge The Guardian.

Da Rafael Nadal røyk ut fortalte spanjolen at han led av manglende motivasjon. Det er noe Djokovic kjenner seg igjen i.

- Jeg kan skjønne ham, fordi vi mer eller mindre er i samme situasjon, sier serberen.

Novak Djokovic kan uansett se tilbake på en fantastisk sesong. Sjeldent har en tennisspiller vært mer overlegen enn det 24-åringen har vært i år.

- Jeg har hatt et utrolig år. Ingenting kan egentlig ødelegge de. Jeg vil alltid huske dette året som det beste i mitt liv. Nå vil jeg bare forberede meg godt til 2012, sier Djokovic.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.