Verken Liquigas eller Saxo Bank har fått det helt til i år, men begge de tradisjonsrike lagene kan gå en spennende tid i møte.

Saxo Bank mangler den store stjernen, nå som Alberto Contador er utestengt fra sykkelsporten. Det gjør også at det danske laget sliter med å skaffe seg nok World Tour-poeng til å få være med i den ypperste eliten de neste årene.

Liquigas skuffet litt i giroen, og har ingen hovedsponsor etter årets sesong. I tillegg virker det til at sammenlagtstjernen Vincenzo Nibali velger Astana eller BMC overfor de lysegrønne.

Nå går det rykter om at de to lagene vil gjøre det samme som RadioShack og Leoprad gjorde før årets sesong.

Ifølge den italienske storavisen Gazzetta dello Sport skal de to lagene være i forhandlinger om en fusjon, skriver cyclingnews.

Og det passer kanskje bra. Liquigas har nemlig World Tour-poengene som kan sikre lagets plass i den øverste sykkeldivisjonen, noe Saxo Bank mangler og desperat må ha.

Og for et stjernelag det kan bli. Ivan Basso, Peter Sagan og Elia Viviani skal alle være med. Bjarne Riis skal også sørge for at Alberto Contador skal komme om bord. Avisen mener også at Roman Kreuziger skal være på vei tilbake til Liquigas. Alessandro De Marchi og unggutten Gianluca Brambilla ryktes samme vei.

Dermed er det duket for et lag spekket med sammenlagtstjerner, dersom Gazzetta har rett i sine spådommer.

Men når to lag fusjonerer, må selvfølgelig noen ut. Det går nemlig ikke an å ha over 30 ryttere i stallen. Avisen hevder at Nibali er på vei til Astana, mens superhjelperne Sylvester Szmyd og Daniel Oss blir å se i BMC-drakt neste sesong.

Overganger i sykkelsporten kan ikke bli gjennomført før i oktober. Likevel er det kjent at mange ryttere inngår kontrakter med nye lag før den tid, uten at de blir offentliggjort.