RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hesteguiden.com

Nytt stortalent fra Erga

Sist oppdatert:
Tom Erga presenterte fireårige Elmer i praktfull skikk på Bergen torsdag. I kveld seler Erga ut en ny fireåring.

Det er Forus travbane som er vertskap for tirsdagskveldens norske travløp, og vi skal spille dobbel V5 til banen like før for Stavanger. Vi spiller to forskjellige bankere i de to V5-veddemålene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Forus

I A-spillet finner vi vår banker i den tredje avdelingen. 13 Erga Odin er det største talentet Tom Erga har vært borti på kaldblodssiden. Og når vi fireårige Elmer på Bergen travpark som lenset unna til overlegen seier på 29-tallet over full vei, er det ingen grunn til å tvile på at Tom Erga er godt forspent med fine fireåringer. I kveld gjør Erga Odin comeback etter fire måneders pause, men hesten skal ha trent meget fint i denne perioden. Springspor på 20 meter tillegg gjør at han bør kunne få seg en fin posisjon. Motstanden er jo ikke noe å være redd for. 15 Våler Odin er det jo bare tidsspørsmål før han henger i tårnet som disket – 7 M.G Lomen binder seg jo som bare det i løp og 13 Skaffer Elden er ikke fin i aksjonen samt han blir eierkjørt. Alt ligger til rette for at Tom Erga sin Derby-kandidat får en fin start på året med en soleklar seier. Vi tviler ikke.
Vår rangering V5A-3: A: 13 B: 7-15 C: 11-14-10-12-3-9-6 D: 8-5-4-1-2

Klikk her for å se våre V5B-tips til Forus

Best på kapasitet i V5B-3
9 Nimo hadde trent som en vinner før det løpet hvor han kvittet seg med kusken Geir Mikkelsen. Nå kommer hesten ut på voltestart som er en stor fordel med tanke på feilfritt løp. Motstanden er han på talefot med alle dager i uka. Er ikke mange gangene Spikeld sønnen har tapt feilfritt og vi tror neppe han gjør det denne gangen heller for han virker som sakt meget fin hjemme i trening. Nå er 40 meter mye å hente, men med kun 9 hester i feltet blir det enklere, og det som er meget interessant er at han ikke blir noen stor favoritt. Vi tror Nimo tygger ned alle til slutt og bankerspiller Nimo i V5B-spillet.
Vår rangering V5B-3: A: 9 B: 2-7-3-1 C: 4-8-6 D: 5

V5A-1:
Tre fine danskeimporter har normalt et godt bud på V5A-innledningen. 10 Opal Speed har trent fint en periode nå og han er sterk og går alltid helt inn i mål. Bør ha en fin sjanse. 9 Precious Boy er også sterk, men han er ikke så stabil som Buer-hesten per dags dato. Nå avsluttet hesten til dyktige Morten Haugland fint i Bergen fra køplass til seier sist.

8 Pan D.K er en fin traver som kjempet seg inn til seier sist, men fra dette sporet må det klaffe for Tollefsen-traveren. 2 Strong Alone har brukbar kapasitet, men hun har ikke fungert i aksjonen på lenge nå. Kommer nå ut etter pause og bør være forbedret. 4 Nithan L.B er en fin hest og synes han gjorde en fin figur sist. Nå har også Halvorsen-traveren fått to løp i kroppen etter pause.
Vår rangering V5A-1: A: 10 B: 9-8-2-4 C: 1-3-5 D: 6-11-7-12

V5A-2:
12 Valley High går fra klarhet til klarhet og synes han utvikler seg fint. Nå er det bakspor som gjør at vi velger å syne storfavoritten. Normalt en toppsjanse, men det er interessante kryssforskjell. 6 Helmax Benny spinner til tet og leder lenge, men han har ikke til nå i karrieren vist noe kampvilje den siste biten. 4 Son Of A Preacherman kommer ut i ny regi og har fin grunnkapasitet. Blir spennende og se hva Ove K Karlsen har forbedret – fidus. Veldig åpent bak disse.
Vår rangering V5A-2: A: 12 B: 6-4 C: 1-11-10-5-2 D: 9-7-8-3

V5A-4/V5B-1
2 Obedience har vært forbedret i regi Rune Wiig for i sittfødeland Danmark var ikke dette noe hest å skryte av. Står fint til spormessig. Skal krysses tidlig. 9 Windignant kan mye på sitt beste, men han er ustabil i prestasjonene. På sitt beste har han en solid vinnersjanse. 4 Grey Man har vært god i alle løp etter han kom i ny regi. Går ned en liten klasse nå og fortjener virkelig en seier, en kan komme i kveld.

5 Peter Plys har vært forbedret i det siste og med klaff er han aktuell. 1 Dickie Dick Dickens står interessant til, også denne kommer ut i ny regi. Har kapasitet for seier, men han er ingen enkel herremann. 7 Earlina kommer ut i regi Åsbjørn Tengsareid og er dermed verdt en gardering direkte.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 2 B: 9-4 C: 5-1-7 D: 3-12-8-11-6-10

V5A-5/V5B-2:
7 Leticia står finere til enn kontra sine verste konkurrenter og her er det vært gode muligheter for tidlig tetkjenning, da de fleste hestene på innsiden vil ha ryggløp. Derfra skal Leticia ha en fin vinnersjanse og hun kan være et bankeralternativ. 11 Zita Oldeson hadde fort vært en vinner fra fremspor d hun er klart best i tet. Nå er det bakspor og hun er avhengig av litt tempo og da blir det mer sjanseartet.

10 Olivia Sund har veldig fin form og hun plukker mange tilslutt. 12 Gone Juliane har ikke gjort noe siden tre års sesongen, men i følge rapportene så trener hun forbedret. Kapasitet for seier. 3 Shocking Mystery er Rune Wiig sin andre stallhest i dette løpet, og får kanskje lederrryggen her. Får hun den posisjonen er hun interessant som en liten skrell.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 7 B: 11-10-12-3 C: 9-6-4 D: 8-2-5-1

V5B-4
8 Tomdin Ø.K gjorde en rå prestasjon i Bergen der han la bort mye på galopp, men var allikevel 50 meter foran andrehesten i mål. Dette er en av landets mest kapable fireåringer, men han galopperer fortsatt titt og ofte. I kveld er hans faste kusk Bernt Øksnevad opptatt med VM for amatører i Australia. Det betyr at hans nevø Stian Øksnevad får sjansen bak Moe Odin-sønnen tirsdag. Fra et litt trangt andrespor på volten er det ingen tvil om at galopprisikoen øker.

5 Teng Kongen er blitt herdet i sitt grunnlag en periode nå. Står interessant til med tanke på tidlig tetkjenning, kan vinne fra tet. 13 Baytor står fint til i springspor og gjør alltid gode løp for Svein Ove Wassberg. I toppen hvis han har en dag han VIL springe. 12 Kolberg Kim har fin form og er ute i riktige omgivelser og holder uforandret fin form
Vår rangering V5B-4: A: 8 B: 5-13-12 C: 9-1-2-10-6-4 D: 7-11

V5B-5
6 Diamond Va Bene gjør alltid topp prestasjoner (men var kanskje litt under pari sist), og hesten tjente mye penger på kort tid. Har en fin oppgave og han er brukbar rask fra start slik at han får en bra posisjon direkte. 2 Novak Bi har blitt vallak og han trener som en vinner. Normalt trenger han løp i kroppen, men slik han virker på rakbanen så er der vinnerform. Tar normalt tet, men kjøres kanskje i rygg første gang ut?

5 O`Flying har gjort fine løp den siste tiden og han er aktuell for seier hvis han får gå i rygg. 4 Harbour L er en fin traver som kommer ut etter en fin treningsperiode. Trenger normalt løp, men regnes på gardering.
Vår rangering V5B-5: A: 6-2 B: 5-4 C: 9-10 D: 1-3-12-11-7-8

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere