LEICESTER - ARSENAL 2-0

Unai Emery er en presset mann om dagen - og på lørdag skulle Leicester legge ytterligere press på Arsenal-manageren.

En annullert scoring skulle vise seg å være det nærmeste London-laget ville komme mot et svært imponerende Leicester-lag.

LES OGSÅ: VAR i sentrum da Spurs snublet: - Det der er ikke offside. Er det? Det er nesten ikke til å tro

Omdiskutert straffesituasjon

Kampens første mulighet gikk til Arsenal, etter fint forarbeid på høyrekanten av Hector Bellerin. Til Emerys store fortvilelse fikk ikke Alexandre Lacazette foten på innlegget.

Etter et lite kvarter var Arsenal frempå igjen, og også denne gangen var spillet i forkant meget bra. Ballen havnet til slutt hos Lacazette, som heller ikke denne gangen fikk nettsus.

Leicesters første mulighet kom etter 25 minutter, etter en horribel feilpasning innad i Arsenal-laget. Ayoze Perez fikk en gyllen skuddmulighet, men forsøket gikk over målet til Bernd Leno i Arsenal-buret.

LES OGSÅ: Utsetter avgjørende nedrykkskamp: - En skandale!

Etter det fulgte en god periode for hjemmelaget, som kom til noen halvgode- og gode muligheter til å ta ledelsen i kampen. Maddisons frisparkforsøk gikk bare noen centimetere over krysset.

BBCs journalist på King Power Stadium denne kvelden la merke til at Emery ikke hvilte et eneste sekund i løpet av kampens første omgang.

- Unai Emery forlot ikke kanten på sin tekniske sone en eneste gang i løpet av de første 45 minuttene. Flere ganger skrek han av frustrasjon mot sine forsvarsspillere, som ga bort ballen alt for ofte når de skulle spille seg ut bakfra, var meldingen fra Gary Rose.

Den store «snakkisen» i pausen var straffesituasjonen som oppsto etter 11 minutter. Söyüncü ble dratt ned i feltet på et frispark, og Guendouzi var tydelig bortpå armen til Leicester-stopperen.

LES OGSÅ: Bisarr situasjon i kvalik-kamp: Gult kort og frispark imot etter straffe

- Du ser jo at han blir dratt ned. Det er ingen som vet om han hadde rukket den ballen eller ikke. Skal VAR måle offisde med linjer, så burde den tatt dette også, mente Solveig Gulbrandsen.

- Det er så totalt unødvendig at Guendouzi. Der mener jeg dommeren burde dømt straffespark, supplerte Huseklepp.

- Han scorer, scorer og scorer!

Etter hvilen kom Leicester best i gang.

Pereira fant Ndidi på drøye seksten meter, og midtbanespilleren fyrte avgårde et skudd som smalt i metallet. Kun marginer sto i veien for Leicester-ledelse i den situasjonen.

Fem minutter senere fikk Aubameyang ballen i mål, men linjedommer hadde allerede flagget oppe - og denne offsiden var kanskje den minst kontroversielle vi har fått servert så langt denne helgen.

Så var det duket for et av de vakreste målene denne Premier League-runden.

LES OGSÅ: Chelsea herjet med Crystal Palace

Leicester vartet opp med herlig kombinasjonsspill, og blant svimle Arsenal-forsvarsspillere lurte Jamie Vardy - som ikke gjorde noen feil når ballen havnet i føttene hans.

- Han scorer, scorer og scorer! Leicester er i flyt om dagen, reagerte Øyvind Alsaker umiddelbart.

Leicester fortsatte bare å kjøre på.

Bare minutter senere måtte Leno igjen høre nettsuset bak seg - og igjen var Vardy sentral i det som skjedde.

Tielemans fant Vardy i Arsenals sekstenmeter. Vardy så at Maddison kom stormende mot boksen - og serverte en enkel pasning som Leicester-kometen banket i mål. Med det gikk også lufta for alvor ut av Arsenal-laget.

Revene hadde god kontroll på tingenes tilstand den resterende tiden, og klatrer dermed opp på en knallsterk andreplass i Premier League, på bedre målforskjell enn Chelsea.