RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt tap for Brann

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Martin Knudsen (bildet) scoret til ingen nytte. Mål av Harald Brattbakk og Håvard Sakariassen sikret Bodø Glimt seieren 2-1 på Aspmyra.

ibergen.no var på plass i Bodø. Vi kommer straks med intervjuer og kommentarer fra Brann-spillerne etter kampen.

Tom Sanne og Erik Huseklepp ble også byttet inn, i tillegg til Martin Andresen. Huseklepp fikk med det sin debut for Brann, etter overgangen fra Fyllingen sist uke. Spillerne som forlot banen underveis i kampen var målscorer Martin Knudsen, Arve Walde og Bengt Sæternes.

Fortjent Glimt-ledelse til pause
De første 45 minuttene av kampen var preget av uinspirert spill uten brodd eller duellvilje. Bodø-Glimt ledet fortjent 1-0, etter at den gamle måltyven Harald Martin Brattbakk satte et Trond Olsen innlegg fra venstresiden i nettet med hodet fra kloss hold. Dermed er Brattbakks nye rekord 162 scoringer i Tippeligaen.

Brann på sin side skapte knapt en eneste sjanse. Laget lå lavt, spilte forsiktig og så ut til å sette sin lit til den forløsende kontringen.

Ingen av Brann-spillerne utmerket seg verken i den ene eller andre retningen.

Brann slet med kjappe Brattbakk og Stig Johansen jagende i bakrom etter Runar Bergs finurlige stikkere.

Poengnød
Begge lagene på Aspmyra i kveld har sterkt behov for poeng. Fire seriekamper etter sommerpausen har bare gitt Brann to fattige poeng. Før kveldens kamp lå Brann hele tolv poeng bak serieleder Start. Opp til medaljeplass skilte det seks poeng. For ikke å sakke for langt akterut i medaljekampen, er det derfor viktig med seier og tre poeng på Aspmyra i kveld.

Martin Andresen er med i troppen til Bodø, men sitter på benken fra start. Brann må klare seg uten Paul Scharner, som soner for gule kort, og får heller ikke med seg eks-Bodø Glimt-spilleren Trond Fredrik Ludvigsen (skadet).

Motstander Bodø Glimt har enda større behov for poeng. Laget ligger helt sist i eliteserien, med fattige 13 poeng etter 17 serierunder.

Kampen mellom de to på Brann stadion i begynnelsen av mai endte med borteseier, 3-2 til Bodø Glimt. Trond Fredrik Ludvigsen scoret da et av målene for gjestene fra Bodø.

Bodø Glimt har Runar Berg tilbake, etter at han sto over forrige seriekamp på grunn av karantene.

Fakta fra kampen finner du her

I tillegg til Bodø Glimt - Brann, spilles kampene Lyn - Viking og Tromsø - Molde. Lyn slo Viking 2-1, mens Tromsø vant 2-1 over Molde. Etter dagens resultater passerte Lyn Brann på tabellen, og skjøv rødtrøyene ned til sjetteplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere