Nytt tap, ny ordkrig

Brøndby-kompis slår tilbake mot Kris Stadsgaard.

03.10.08 10:07

ROSENBORG - BRØNDBY 3-2 (sammenlagt 5-3)

LERKENDAL (Nettavisen): Under oppveksten spilte Kris Stadsgaard og Morten «Duncan» Rasmussen side om side på aldersbestemte landslag.

På seniornivå har tonen mellom dem blitt en litt annen. I hvert fall etter at Rosenborg slo Brøndby ut av Uefa-cupen torsdag kveld.

- Det var han som kom med en masse dumme kommentarer etter forrige match. Han har vel ingen trenerutdannelse, har han det, spør Rasmussen retorisk overfor Nettavisen.

- Litt barnslig
Irritasjonen skapte Stadsgaard da han uttalte at «det var trist å møte Brøndby» og at de slo langt i stedet for å holde ballen langs bakken.

På tross av at Rasmussen banket inn utligningen mot trønderne, var han ikke klar for å vende det andre kinnet til RBK-stopperen og hans kommentarer.

- Blir du provosert av dette?

- Nei, men for meg virker det hele litt barnslig. Det er vel OK at han har sine meninger om hvordan vi skal spille, men han skal huske på at vi har fått inn 25 nye spillere på de siste to sesongene. Og det tar tid å spille inn et nytt lag.

- Likevel er vi fortsatt med i toppen av dansk fotball, men jeg har ikke sett RBK så høyt oppe på tabellen denne sesongen. Det er klart vi også har lyst til å spille god fotball, sier han.

Sagaen om fjellapene
Det er ikke første gang Norge og Danmark havner i debatt om spillestil. Det norske landslaget ble beskrevet som «fjellaper» i forkant av EM-oppgjøret mot Danmark i 2003.

Denne gangen er debatten snudd på hodet, i hvert fall ifølge Stadsgaards utsagn.

- I dag var det vi som sto for den gode fotballen, sa dansken etter forrige kamp.

- Er det irriterende at dere blir beskyldt for å spille «typisk norsk», Rasmussen?

- Om vi spiller norsk, dansk, fransk eller tysk fotball, er da fullstendig likegyldig. Men RBK vant vel også mest når de spilte ”norsk fotball”, gjorde de ikke?

(Les videre under bildet)

- Han kan bli min assistent
Han gir denne vurderingen av RBK etter 3-2 tapet på Lerkendal:

- De virker ikke å være like sterke som de var tidligere, men de har flere unge spillere som er gode. De er litt i samme situasjon som oss. De har også en ny trener som gjør at de trenger litt tid til å komme inn i det. Men jeg er helt sikker på at de vil forbedre seg og være tilbake helt i toppen ganske snart, avslutter Brøndby-spissen.

Konfrontert med dette tar det ikke lang tid før Stadsgaard svarer tilbake med samme mynt.

- Om jeg har trenerutdanning? Jeg kommer i hvert fall til å bli en bedre trener enn «Duncan» - men han kan godt får lov til å bli min assistent, flirer RBK-stopperen.

- Slett ikke planen
Han medgir i hvert fall at det var en strek i regningen at Brøndby fikk lov til å score to ganger i løpet av de første 45 minuttene på Lerkendal torsdag kveld.

- Det var utrolig allerede da de scoret det første målet, det var slett ikke planen. I pausen snakket vi om at vi skulle beholde roen og fortsette å spille fotball.

- Surt at Rasmussen scoret?

- Han er min kompis. Såpass måtte jeg la ham få lov til, fleiper Stadsgaard.

- Nei da. Men jeg synes det var jeg som vant de fleste duellene, flere enn vanlig på hodet.

Ingen ferie på Kris
På spørsmål om hvordan han vurderer Brøndbys spillestil etter torsdagens oppgjør, svarer han slik:

- De spilte litt flere lang baller mot slutten av oppgjøret, men det er jo naturlig ettersom de lå under. Jeg synes de var bedre i dag, enn de var i det forrige oppgjøret. Men Brøndby kan spille mye bedre fotball enn dette.

Nå håper RBK-spilleren på Milan i gruppespillet. Der spiller nemlig favorittspilleren Alessandro Nesta.

- Vi må jo trekke et storlag som Milan, Tottenham eller Valencia til en av kampene utover høsten. Egentlig hadde jeg sett fram til å reise på ferie nå, men det er ikke så verst med Uefa-cupfotball heller, sier dansken.

Ferien til Filippinene i november går helt sikkert i vasken for den danske stopperkjempen. Det har seieren over Brøndby sørget for allerede.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.