2011 ble året Kina virkelig ble satt på sykkelkartet med World Tour-rittet Tour of Beijing.

Selv om etappene ikke var de mest spennende vi har sett var det alt i alt et vellykket ritt, spesielt for UCI som arrangerte og dermed tjente gode penger på rittet.

UCI selv mener tydeligvis at suksessen var så stor at sykkelverden allerede i år er klar for et nytt kinesisk ritt.

I disse dager har UCIs Professional Cycling Council (et råd hvor representanter fra sykkellagene, rytterne, arrangørene og UCI møtes en eller to ganger årlig, red. anm.) holdt møter Genéve. Der vedtok de blant annet å innføre det nye kinesiske World Tour-rittet, som arrangeres uken etter Tour of Beijing.

I en pressemelding informerer UCI om at rittet skal gå under navnet Tour of Hangzhou.

Hangzhou er forøvrik en by i den sørlige delen av Kina, som har 8,7 millioner innbyggere.

Tour of Hangzhou blir det femte World Tour-rittet utenfor Europa, noe som gleder UCI-president Pat McQuaid.

- Det er et naturlig steg for sykkelsporten, som for øyeblikket nyter stor vekst på verdensbasis. Dette vil føre til at lag og ryttere vises mer frem, og det må regnes som en stor boost for sykkelsporten.

UCI legger heller ikke skjul på at rittet er en god måte for forbundet å tjene penger på.

- Utbytte av pengene som blir investert vil bli reinvestert i sykkelsporten, og rittet vil også være profitabelt for lag og eiere. Det er en fordel for idretten, uttaler McQuaid

Det skal legges til at Tour of Hangzhou må søke UCIs lisenskomite for en World Tour-lisens før rittet endelig kan bekreftes, men dette må anses som en ren formalitet, all den tid rittet eies av UCI selv.

PS: På møte ba UCIs Professional Cycling Council lisenskomiteen i UCI om å avgjøre Saxo Banks skjebne. Det danske laget står i fare for å miste World Tour-lisensen etter at Alberto Contador ble dømt i CAS. Kjennelsen er ventet på søndag.