RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

O'Learys revolusjon fortsetter

David O'Leary, manager i Aston Villa.
David O'Leary, manager i Aston Villa. Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
David O'Leary har rensket godt opp i Aston Villas spillerstall etter at han overtok som manager. Han har fortsatt revolusjonen i sommer. Men noen reprise på forrige sesongs 6. plass tror vi ikke på.

David O'Leary overtok manageransvaret i Aston Villa forrige sesong og har latt veteranene vandre ut stadionportene på Villa Park i tur og orden.

Mange ut
Steve Staunton, Alan Wright, Mark Kinsella og Alpay Özalan forsvant forrige sesong og i sommer har flere av forgjengeren Graham Taylors faste menn forlatt klubben.

Hassan Kachloul, Ronny Johnsen, Mustapha Hadji, Dion Dublin og unggutten Peter Crouch blir ikke å se i Aston Villa-trøyen denne sesongen.

O'Leary tør slippe unggutter til i Premier League. Det gjorde han i Leeds og han gjorde det i Aston Villa forrige sesong.

Pete Whittingham og Liam Ridgewell fikk begge muligheten forrige sesong, mens Jlloyd Samuel spilte seg inn i landslagsdiskusjon.

Nordisk stopperpar
Denne sesongen knyttes det store forventninger til tvillingene Luke- og Stefan Moore. Mange trodde Stefan skulle få gjennombruddet forrige sesong, men lykkes ikke. Nå er han revansjesugen og starter sesongen på lån hos Millwall.

Forrige sesong hadde Villa et skandinavisk stopperpar i Olof Mellberg og Ronny Johnsen. Nå er Johnsen borte, men Mellberg har fått en ny nordisk makker. Danske Martin Laursen kommer fra Milan og har imponert sammen med den svenske lagkapteinen.

Juan Pablo Angel er fortsatt på plass. Colombianeren slo endelig til forrige sesong og var en av Premier Leagues farligste angripere. Han fungerte godt sammen med Darius Vassell. Duoen får denne sesongen konkurranse av unggutten Carlton Cole, som er leid inn fra Chelsea.

Det forventes også mye av Gareth Barry. 23-åringen fikk ikke tillit under John Gregory, men kom sterkt tilbake under Graham Taylor. Forrige sesong var ikke like bra, men han har gjort plassen på venstremidtbane til sin, og mange spår at han kan bli mannen som løser denne problemplassen på landslaget også.

Aston Villa mistet UEFA-cupplassen på siste kampdag i vår og er ute etter å kvalifisere seg for Europa den kommende sesongen. TV 2 Nettavisen tror ikke de klarer å følge opp den sterke plasseringen fra forrige sesong, men at de skal være fornøyd med en plass like over midten.

Plassering forrige sesong: 6. plass

TV 2 Nettavisens tips: 9. plass

Sannsynlig førstelag: Sørensen - Delaney, Mellberg, Laursen, Samuel - Hendrie, Hitzlsperger, McCann, Barry - Angel, Vassell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere