O-bronse til Nordberg

I sitt første O-VM tok Anders Nordberg bronse på den vanskelige mellomdistansen.

18.09.04 14:16

- Det aller beste jeg har gjort som O-løper. Jeg tapte litt i begynnelsen, men ellers gikk det veldig bra, sa Anders Nordberg.

Hans mål var å komme blant topp seks. Derfor var bronsemedaljen godt innenfor målsettingen, men den kom relativt overraskende på de fleste, ikke minst hans konkurrenter. Nordberg var fjerdemann ved første, annen og tredje meldepost.

700 meter fra mål hadde han også gått forbi svenske Emil Wingstedt med ett fattig halvsekund. Inn mot mål økte han til svensken. De to foran ham på resultatlisten, gullvinneren Thierry Gueorgiou og Valentin Novikov, var det lite å gjøre med.

- Jeg hørte at jeg lå bra an, men etter hvert fikk jeg melding om at det var mulig med en medalje også. Da var det bare å ta ut alt mot slutten, sa Nordberg.

Takk til mange
Nordberg kom med på landslaget foran denne sesongen og hadde mange han ville takke etter bronseløpet. Han føler at oppbakkingen over hele linjen har vært kjempebra hele veien, og først og fremst ville han takke satsingen i Kristiansand OK for framgangen.

- Jeg må bare takke alle i klubben; fra trenerne til lagkameratene. Uten den satsingen hadde jeg ikke stått her i dag med en VM-medalje, sa Nordberg, som studerer til siviløkonom i Kristiansand.

Studiene regner Skiens-gutten med å avslutte til jul. Hvor lenge han vil holde på med orientering, vet han ennå ikke.

- Det har jeg ikke tenkt på, men jeg har vist at jeg kan hevde meg i toppen og skal nok holde på minst et par år til. Om det blir så lenge som Bjørnar Valstad, tviler jeg på, smilte 26-åringen.

Nok en gang klarte de norske løperne å plassere seg blant de ti beste. Holger Hott Johansen tok 6. plassen, mens Øystein Kristiansen tok 10. plassen.

Menn, 6,3 km:
Gull:
Thierry Gueorgiou, Frankrike 32.45,9,
Sølv: Valentin Novikov, Russland 0.21,2 min. bak,
Bronse: Anders Nordberg, Norge 0.26,4,
4) Emil Wingstedt, Sverige 0.28,5, 5) Johan Näsmann, Sverige 1.23,3, 6) Holger Hott Johansen, Norge 1.30,1, 7) Jörgen Olsson, Sverige 2.17,6, 8) Matthias Menz, Sveits 2.45,3, 9) Pasi Ikonen, Finland 3.06,3, 10) Øystein Kristiansen, Norge 3.12,2.
(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag