RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

O Sole Sio!

Sist oppdatert:
Endelig lyktes det for Oscar Pereiro Sio. Søndag tapte han spurten - i dag vant han. Thor Hushovd beholdt den grønne trøya.

Søndag måtte Oscar Pereiro Sio se seg slått av George Hincapie på den tøffeste av årets etapper i Tour de France. Phonak-rytteren brukte tydeligvis hviledagen godt, for tirsdag lot han ikke noen ryttere passere målstreken før ham.

Den 27 år gamle spanjolen tok dermed sin aller første etappeseier i Tour de France.

Thor Hushovd, Robbie McEwen og Stuart O'Grady kom i mål en god stund etter vinneren, uten å ta spurtpoeng. Dermed beholder nordmannen den grønne trøyen, 14 poeng foran O'Grady og 22 poeng foran McEwen.

- Jeg har godt tak rundt den grønne trøya. Nå må jeg bare gjøre de rette tingene. Jeg visste Stuart O'Grady ville prøve seg i dag, og det gjorde han også. Jeg må følge med på han i morgen også, sa Hushovd til TV 2 etter tirsdagens etappe.

11-mannsbrudd
Dagens etappe startet med et spurtpunkt etter 27 kilometer, hvor poengene forsvant til de tre raskeste rytterne i et brudd som gikk like før. Blant disse 11 rytterne lå Cadel Evans best an i sammendraget. Australieren lå på 11. plass, noe som motiverte blant annet T-Mobile til å holde seg innenfor rekkevidde av bruddet. Det tyske laget hadde Jan Ullrich, Alexander Vinokourov og Andreas Klöden inne blant de ti beste før etappens start.

Cadel Evans klatret imidlertid opp til syvendeplass i løpet av turen til Pau.

På vei opp mot Col de Marie-Blanque fikk en av Thor Hushovds lagkamerater seg en støkk. Kazakhstans Andrey Kashechkin ble rett og slett slått i ansiktet av en tilskuer!

- Han ble slått i ansiktet. Han er i sjokk. Det er utrolig, sier Credit Agricole-sjef Roger Legeay til Reuters. Med blod rennende fra nesa måtte han snu og kjøre mot feltet for å få behandling.

Evans avanserte
Cadel Evans stakk fra de øvrige rytterne i bruddet på vei opp mot Col de Aubisque, men ble innhentet av Oscar Pereiro Sio, Eddy Mazzoleni og Xavier Zandio. Pereiro Sio punkterte på vei ned fra fjellet, men de andre ventet på ham for å ha større sjanse til å holde unna for hovedfeltet.

Evans, Pereiro Sio og Mazzoleni lå såpass godt an i sammendraget at Gerolsteiner og T-Mobile, med litt støtte fra Credit Agricole og Rabobank, sørget for å holde tidsavstanden nede. Cadel Evans avanserte likevel fra 11. til 7. plass i sammendraget etter fjerdeplass på tirsdagens etappe.

Pereiro Sio fikk 20 bonussekunder for seieren, mens Xavier Zandio fikk 12 og Eddy Mazzoleni fikk 8 sekunder i bonus for sin andre- og tredjeplass.

Lance Armstrong har nå 78 dager i den gule ledertrøyen, og ligger bare én dag bak Bernard Hinault. Eddy Merckx syklet 96 dager i ledertrøyen. Pereiro Sio ble for øvrig også kåret til etappens mest aggressive rytter for andre gang på rad. Han ble nummer ti i fjorårets Tour de France, som var hans første Tour.

Nå ligger han på 15. plass sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere