RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama kan påvirke valget av OL

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Chicago har fått uventet støtte i kampen om sommer-OL 2016.

Fire byer ønsker sommer-OL i 2016. Fristen for å levere søknad er 12. februar, og foreløpig er det Madrid, Chicago, Tokyo og Rio de Janeiro som kjemper om å få arrangere lekene.

Økonomisk sikkerhet
En viktig faktor for å kunne arrangere lekene er at byene har den finansielle planen på plass. Og i disse økonomiske nedgangstider kan dette være vanskelig. IOC vil før avgjørelsen skal tas i oktober i København, besøke alle de interesserte byene, hvor byene vil bli bedt om å legge fram en finansiell plan.

Selv om det er tidlig i prosessen, seiler Chicago fram som favoritt til å avholde lekene. Hovedsakelig på grunn av den amerikanske støtten til OL i form av sponsoravtaler. Og USA har heller ikke arrangert sommer-OL siden Atlanta var vertskap i 1996.

Men, en annen faktor som kan gjøre Chicago til favoritt er Barack Obamas personlige støtte til en søknad. Obama har brukt store deler av sitt politiske liv i byen. Den nyinnsatte presidenten i USA støttet også en søknad offentlig som en del av valgkampen mot å bli president.

Obama-besøk
København er vertsby for valget av OL i 2016. Og kilder i IOC tror et besøk fra Obama i forkant av valget kan påvirke utfallet til fordel for den nyinnsatte presidentens hjemby.

- Det ville definitivt hjulpet Chicago som vertsby, sier en representant for IOC til Reuters.

Tidligere statsminister i England Tony Blair, og nåværende russisk statsminister Vladimir Putin gjorde det samme i forkant av sommer-OL i 2012, og Vinter-OL i 2014 i Sotsji.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere