Forrige sesong scoret Markovic 16 mål og leverte sju målgivende pasninger for Start i OBOS-ligaen.

Det var nok til å vekke interesse fra blant andre de svenske toppklubbene IFK Norrköping og Sirius. Nettavisen får opplyst at Start har mottatt konkrete bud fra de svenske klubbene på Markovic og at en overgang skal nærme seg.

Ifølge Nettavisens opplysninger har det nå kommet til et punkt hvor Start har akseptert et bud.

Markovic må nå komme til enighet om personlige betingelser før en overgang kan bli en realitet.

Ingen i de to svenske klubbene ønsker å kommentere opplysningene.

Start-direktør Terje Marcussen sier at han ikke kan kommentere noe om saken på det nåværende tidspunkt, men han bekrefter at det er «ganske stor interesse» for spilleren.

Nettavisen vet at det foreløpig er usikkert om Markovic vil være med i troppen når Start møter Brann i en treningskamp fredag ettermiddag. 22-åringen skal ha vært småskadet den siste tiden, men et eventuelt fravær skal også ha sammenheng med at en overgang er nært forestående.

Nettavisen har ikke lykkes i å komme i kontakt med Markovic selv.

Også norske eliteserieklubber har vist interesse for Markovic, men nå ser det ut til at det er Sverige som er den aktuelle destinasjonen.

Forrige sesong endte Norrköping på sjuendeplass i Allsvenskan. Laget ledes av den tidligere Brann-treneren Rikard Norling.

Tidligere i år hentet Norrköping høyrekanten Daniel Eid fra Sogndal. Også tidligere Rosenborg-spiller Samuel Adegbenro spiller i den svenske klubben.

Sirius endte på 11. plass i Allsvenskan forrige sesong.