JERV - LINENSE 0-0

MARBELLA (Nettavisen): Det ble en lite underholdende kamp mellom Jerv og det spanske 3. divisjonslaget Linense på Santa Maria Polo Club onsdag formiddag.

Lagene skapte få store sjanser, selv om blant annet Erlend Hustad og Josias King-Furaha prøvde seg ved et par anledninger for nordmennene.

Det ble målløst i Grimstad-klubbens siste treningskamp i Spania. Leandro Fernandes spilte en fin kamp på midtbanen til de gulkledde, og var fornøyd med det laget viste.

– Vi spilte en god kamp, og møtte et ganske tøft lag. Det ble mer en gjennomkjøring enn en stor prestasjon, men La Baluna var et godt lag for oss å møte.

Enorm følgerskare

Nettavisen har tidligere fortalt historien om vennskapet mellom Fernandes og Cristiano Ronaldo, fra tiden i Juventus sammen. Nå forteller han at det bar frukter i sosiale medier også.

– Det begynte da jeg spilte i Juventus og var med A-laget en del. Der ble det noen bilder med Cristiano Ronaldo, som han blant annet la ut på sin Instagram. For meg var ikke det noen negativt med tanke på antall følgere, sier han og ler lurt.

Stjernestatusen vokste for hver dag som gikk under tiden i den italienske storklubben, og fansen ble bare mer og mer fanatiske.

– Du kunne ikke gå i gatene, fordi fansen var helt gale. De stoppet deg uansett hvor, gikk foran bilen din og omringet deg hvis du ventet på rødt lys. Jeg kan trygt si at det var noe annet enn slik det i Grimstad, hvor de er mye roligere.

23-åringen ble hentet fra PSV til Juventus for nærmere fem millioner kroner i 2018, men fikk aldri det store gjennombruddet i Italia. Turen gikk deretter til Pescara og PEC Zwolle, før han til slutt landet i Grimstad.

– Jeg har det utrolig bra her i Jerv, og får større og større selvtillit for hver dag som går. Du kan være så god du vil, men uten selvtillit kommer du ingen vei. Derfor hjelper det mye at de har troen på meg, og bryr seg om hvordan jeg har det, forteller Fernandes.

Og fortsetter:

– Nå bruker jeg heller den veien jeg har gått som motivasjon for å komme tilbake til en av de større ligaene igjen.

Flere sjanser

Jerv var på fra start, og fikk tidlig en god mulighet til å ta ledelsen. Erik Brenden fant Erlend Hustad på vei gjennom, men den tidligere Brann-spilleren banket avslutningen over mål.

– Et glitrende Jerv-spill, men der skal jo spissen treffe mål. Rett og slett en svak avslutning av 26-åringen, kom det fra Direktesport-kommentator Robin Haugen.

Samme mann hadde også en skummel avslutning noen minutter senere, men denne gangen ble han stoppet av spanjolenes sisteskanse.

Arne Sandstø gjorde flere bytter like etter pause, og satt blant annet inn nysignering Josias King-Furaha og Jeremy Cintje.

Det ga neste resultat etter bare få minutter, da sistnevnte suste forbi Linenses Borja Lopez og sendte inn et innlegg på bakre stolpe.

Der var unggutten Furaha, men var noen centimeter i fra å sende Jerv foran.

– Det er så nære scoring i debuten fra King-Furaha. Der ser man hva han og Jeremy Cintje kan gjøre i kamper der de trenger en scoring. Det er to spillere med vanvittig tempo i kroppen.