Gå til sidens hovedinnhold

Oda svever høyt

Oda Madssen (17) husker godt da hun så på Trine Haltvik herjee på det norske landslaget. Nå spiller Oda selv med flagget på brystet - med Haltvik på trenerbenken.

Furuset: Håndballkarrieren til den 17 år gamle Furuset-jenta startet da hun gikk i første klasse på barneskolen. Siden den gang har det gått kast i kast for den unge jenta som fikk sin debut på det norske landslaget tidligere i år.
I februar fikk hun telefon fra Eskild Berg Andreassen. J17-landslagssjefen ville ha med Oda på landslagssamling i ett par dager. Og Oda gjorde sine saker så bra at Trine Haltvik ville ha med Oda på hele samlingen.

Ungdoms-OL

I sommer var Oda med på ungdoms-OL i Italia, og Furuset-jenta var med å bidra til at det ble sølv for Norge.
- Det er litt spesielt å spille med flagget på brystet. Jeg blir mer nervøs da enn når jeg spiller for Furuset, innrømmer venstrebacken som til daglig spiller for J17- og a-laget til Furuset. Og Furuset er virkelig klubben i Odas hjerte. I sommer prøvde hun seg for Drammen og Konnerud. Men etter to uker, ble savnet etter den blå drakta for stort.
- Jeg savnet jentene. Miljøet vårt er veldig bra. I tillegg var det langt å reise til Drammen, smiler NTG-eleven som dermed vendte tilbake til moderklubben.

Drømmer om landslaget

Men om det skulle bli nedrykk og tredje divisjon med Furuset, er ikke Oda sikker på hva hun velger å gjøre.
- Vi har tapt de to første kampene. Hvis vi skulle rykke ned, må jeg tenke over hva jeg skal gjøre.
Selv om 17-åringen har vært innom både svømming, taekwondo, fotball og jazzballett, har hun alltid vært sikker i sin sak. Det var alltid håndball for henne.
- Jeg har lyst til å komme på landslaget når jeg blir stor. Det er drømmen, fortsetter 17-åringen.
Med 179 cm over bakken, er Oda allerede ganske stor. Og med skuddene hun fyrer løs, skal man ikke se bort fra at hun virkelig kan bli stor. Drømmen om spill for landslaget er innenfor rekkevidde. 10.oktober reiser Furuset-backen til Mjøndalen på nok en landslagssamling.



Jeg har lyst
til å komme
på landslaget
når jeg blir
stor. Det er drømmen
Oda Madssen

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene