Odd går på en ny smell

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Skiens-laget fikk juling i Trondheim sist og har store forsvarsproblemer søndag. Sjekk vårt oddstips.

11.09.11 11:00

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Mer suksess for Ståle Solbakken
Tippetips: Ny tolver søndag?
Tippeligaen: Oversikt over karantener og skader
Scoringsservice: Følg kampene live
Trav Sørlandet: Toppkuskene dominerer i sør

Søndagens langoddsprogram består av 85 objekter. Det er Tippeliga og Adeccoliga fra Norge. Vi skal bryne oss på sju kamper fra åpningsrunden i Serie A. Det er selvsagt kamper fra England, Tyskland og Nederland. Norsk håndball er det også funnet plass til (selv om ingen oddspillere bryr seg om det).

Det ble fulltreff og 12 rette på tippetipsene lørdag og i tillegg satt oddsdobbelen med Leeds og Southampton fint, selv om seiersmålene kom sent for begge. Vi håper på mer suksess søndag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Bryne – Mjøndalen

Opprykksfavoritt Bryne tok femten poeng på de sju første seriekampene i vår. De siste fjorten seriekampene har gitt samme poengfangst og enda en gang er opprykkstoget i ferd med å gå fra laget fra Jæren. Mjøndalen har funnet formen og står med sterke 4-1-1 på sine seks siste kamper og dermed sju poeng foran Alta på øverste nedrykksplass. At Bryne som igjen må unnvære Tommy Høiland, da skal stå til 1,50 i odds forstår vi lite av og 4,50 på Mjøndalen bør testes.

IFK Göteborg - Malmö
Hjemmelaget står med fire strake seirer og har inntatt sjetteplass i Allsvenskan. I ettermiddag må imidlertid laget unnvære Adam Johansson, Jakob Johansson og Elmar Bjarnason som alle soner karantene. Hele Norge spilte Malmö borte mot Gefle, men til tross for solid Malmö-dominans tapte laget 0-2. I ettermiddag returnerer Jiloan Hamad samt Ivo Pekalski som begge ble hvilt etter å ha vært med Sveriges U-21-landslag. Begge har vært faste i startelleveren. I tillegg er viktige Wilton Figueiredo tilbake fra karantene, og mon tro om ikke storscorer Mathias Ranegie viser seg frem for alvor i ettermiddag etter overgangen fra Häcken. Hjemmelaget må omrokkere en god del, bortelaget er klart forsterket fra sist. Vi synes borteseieren lokker klart mest med disse forutsetningene og 2,90 på Malmö frister.

Dagens avslag
Kongsvinger – Asker
Greit nok at Tom Nordlie redebuterer som Kongsvinger-trener i kveld, men han må klare seg uten tre suspenderte spillere til denne kampen og Olav Tuelo Johannessen forsvant til Start i overgangsvinduet. Sliter i tillegg med å avgjøre hjemme på Gjemselund (4-5-1) og formsterke Asker (tre strake seire) kan utmerket godt stelle i stand trøbbel.

Fiorentina og Genoa er satt til henholdsvis 1,55 og 1,60 i sine hjemmekamper i sesongpremieren. Det synes fryktelig lavt og vi kjenner alle til vår lumske disse åpningskampene er. Styr unna.

Dagens spill
Vi nevner kort at ved siden av våre tre utvalgte kamper i dag, så hadde vi følgende lag på listen:
Fulham skal selvsagt ha en bra sjanse hjemme mot Blackburn, men til 1,55 er det kun handicapvarianten som lokker.
Sogndal er i siget, laget er skadefritt og 2,20 på hjemmeseier på Fosshaugane var nære våre kupongforslag
Vi spiller sikker Osasuna på tippekupongen, men 1,75 synes vi var i lavest laget på oddsen
Normalt skal Inter ta tre poeng borte mot et svekket Palermo, men sesongåpning er alltid litt skummelt
Molde må selvsagt ha en bra sjanse mot et Brann-lag som er kraftig svekket i forsvar, men 1,52 var alt annet enn sjenerøst fra Hamar og da nøyer vi oss med å spille Molde sikker på Tippekupongen.

Odd - Fredrikstad
Etter en meget oppløftende hjemmekamp mot Viking nest sist (seier 4-2), ble det en voldsom krasjlanding i Trondheim for Skiens-laget i kampen etter og trønderne ga seg ikke før det stod 7-0 i målprotokollen. Dermed falt Odd til tredje sisteplass på tabellen, men har fortsatt seks poeng ned til Start under streken. Har forsvarsproblemer inn mot denne kampen. Fredrik Semb er skadet, og nå må forsvarssjef Morten Fevang sone karantene. Torjus Hansen har som kjent forlatt klubben. Dermed må Dag Eiliv Fagermo komponere en helt ny firer bak. Steffen Hagen og Ulf Riis (som ikke har startet en kamp denne sesongen) danner midtstopperpar, mens Håvard Storbæk og Paul Addo spiller backer. I tillegg er Frode Johnsen igjen blitt skadet. Hjemmelaget har ikke bedre enn 3-3-4 på Skagerrak Arena.

Fredrikstad har kun plukket ett poeng på sine fire siste kamper og er kun ett poeng foran Odd på tabellen. Etter tre strake tap, maktet ikke FFK bedre enn 1-1 hjemme mot Strømsgodset. Raio Piiroja er forsvunnet til nederlandske Vitesse. Alex Valencia er skadet. Spissen James Keene er hentet fra svenske Elfsborg og har gjort sine saker bra der. Og i følge Fredrikstad Blad går han rett inn i startoppstillingen og danner spisspar sammen med Celso Borges, mens Tarik Elyounoussi nå får en kantrolle. Costaricaneren Dave Myrie får også sin debut på høyreback. Trolig lagoppstilling: Lasse Staw - Dave Myrie, Jørgen Horn, Vidar Martinsen, Joachim Thomassen - Tarik Elyounoussi, Etzaz Hussain, Andreas Landgren, Mads Hansen - Celso Borges, James Keene

Hjemmelaget har en fin statistikk i tilsvarende oppgjør, nå synes vi forutsetningene peker mot borteseier. Et nykomponert Odd-forsvar som ikke ser veldig imponerende ut, mot gode Fredrikstad-spisser. Vi lar oss lokke av borteoddsen på 3,45 og prøver et singelspill på en knallfrekk borteseier her. Med tanke på den offensive slagkraften Fredrikstad har og et så svekket Odd-forsvar må vi teste denne.

Spilleforslag 2 søndag:
Kamp 49 Odd - Fredrikstad 1,85 3,15 3,45
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.