Odd-helt ville ha scoringshjelp

Etter tre kjempemisser håpet Tarjei Dale at lagkompisene skulle score målene mot Bryne.

09.11.06 10:18

Tidligere har Odd-trener Arne Sandstø spådd Tarjei Dale (23) en stor fremtid på fotballbanen. Etter 50 minutter hjemme mot Odd var det ikke mange som var villige til å støtte det tipset:

- Nå får de andre score
Tarjei Dale hadde hatt sin tredje store sjanse for dagen, men avslutningen fra tre meters hold gikk i stolpen, og Dale selv var temmelig oppgitt.

- Jeg tenkte at nå får heller de andre score, så får jeg bare jobbe på så godt jeg kan, sier Odd-spissen til Nettavisen.

Men Dale ga ikke opp, og et minutt senere fikk han lønn for strevet.

Fernando De Ornelas’ dårlige avslutning havnet i bena på Dale, som fra kort hold kunne dytte inn hans og Odds første mål for dagen.

Tjue minutter senere ble han spilt igjennom av Jan Tore Amundsen, og det var tid for nummer to – med en herlig frekk feiring foran eksil-Odd’er Erik Holtan på kjøpet. Fem minutter før full tid kunne så Olof Hvidén-Watson dunke inn 3-0 til nok et år med toppfotball i Skien, og etterpå tikket det inn tekstmeldinger jevnt og trutt på Odd-heltens mobiltelefon.

- Jeg aner ikke hvor mange det ble, men det ble en god del, kanskje 30-40, sier Dale selv.

Og for en lokal gutt som er født og oppvokst i Skien og som har spilt for Odd siden han var 14 år, så var det ikke mangel på gratulasjoner.

- Folk var veldig fornøyde og både takket og gratulerte, forteller onsdagens tomålsscorer.

- Det var i det hele tatt den beste opplevelsen jeg har hatt på en fotballbane, innrømmer Dale.

Feier med vin
Noen stor feiring er det imidlertid ikke blitt. Ennå.

- Akkurat nå skal vi ha rekonvalesenstrening og forberede oss til lørdagens kamp.

- Men jeg fikk noen flasker vin etter kampen i går. De skal komme gått med på lørdag, lover Grenlands-ormådets mest populære mann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.