*Nettavisen* Sport.

Odd jager fotballnomade

Odd Grenlands sportslige ledelse møtes onsdag for å diskutere en overgang for den venezuelanske landslagsspilleren Fernando de Ornelas.

24.11.04 12:18

Gaute Larsen betegner landslagsspilleren fra Venezuela som en spiller med et svært stort potensial. For tiden spiller Fernando de Ornelas fotball i den kypriotiske serien.

- Han er en spiller som både kan spille kantspiller og spiss. Jeg så ham selv i aksjon for sitt kypriotiske lag, men da imponerte han ikke nevneverdig. Men det må lagkameratene ta mye av skylden av, sier Odd Grenlands assistenttrener Gaute Larsen til TV 2 Nettavisen.

Gaute Larsen hadde selv et møte med 27 år gamle Fernando de Ornelas i Kypros.

- Vi møttes over middag, og han ga utrykk for at han ønsket seg til Odd. Vi skal møtes i dag for å se video av ham i aksjon, og diskutere en eventuell overgang sammen med Arne Sandstø og Odds direktør Tom Helge Rønning. Det er ikke utenkelig at han tilbys kontrakt med oss, opplyser Gaute Larsen.

Kan gå gratis
Fernando de Ornelas blir Bosman-spiller 1. mai, men kan trolig gå gratis til Odd Grenland før den tid.

- Spilleren har ikke fått lønn utbetalt den siste tiden, og dette er mulig kontraktsbrudd. Løses han fra kontrakten, kan han gå gratis til oss ganske snart, forteller Larsen.

Odds assistenttrener og spillerutvikler har tro på at Fernando de Ornelas kan passe inn på Odd Stadion.

- Han er landslagsspiller for Venezuela, og har tidligere spilt for blant annet Crystal Palace, Celtic og Nürnberg. Dessuten har Tommy Svindal Larsen, som selv har spilt sammen med ham i Tyskland, bare lovvord å si, skryter Gaute Larsen.

Lite spilletid
Fernando de Ornelas har spilt for en rekke klubber - men har slitt med å få spilletid. Han spilte to kamper som innbytter for Celtic, og fem kamper fra start for Crystal Palace. I Palace kom han inn i fire som innbytter.

Fernando de Ornelas har også spilt to kamper for engelske QPR - en av dem fra start. I alt har han byttet klubb 13 ganger som seniorspiller. Tolv ganger siden 1998.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.