*Nettavisen* Sport.

Odd leter fortsatt

Boyd Mwila var for dårlig og den navnløse malieren blir sannsynligvis for dyr. Odds spillerjakt fortsetter dermed for fullt.

14.02.07 11:36

Odd jakter to offensive spillere, og ønsker seg aller mest en ny spiss. Den siste tida har de tittet nærmere på den zambiske landslagsspissen, Boyd Mwila. Mwila er under kontrakt med Örgryte, som i fjor rykket ut av den svenske toppdivisjonen. Etter en snau ukes prøvespill, og 70 minutter på topp mot nabo Sandefjord i helgas treningskamp, var imidlertid konklusjonen klar.

- Han var ikke god nok, sier Arne Sandstø til Nettavisen.

Oppdaget «navnløs» spiller
Dermed fortsetter spiss- og spillerjakten for Skien-laget, og i forrige uke trodde Odd-treneren at han hadde funnet gull da han så landskampen mellom Mali og Litauen. Ringside, men uten lagoppstillinger og kunnskap om hvem han så, ble Sandstø blendet av en av de maliske spillerne. Og selv om han selv konkluderte med at spilleren var god nok for Odd, visste han ikke hvem spilleren var, og til ta.no sa Sandstø at han måtte sjekke ut om spilleren lå i klubbens prisklasse.

Mye tyder på at han ikke gjør det.

- Det var han Helsingborg-spilleren (Adama Tamboura), sier Sandstø til Nettavisen, og medgir han ikke er veldig optimistisk på å skaffe seg Tamboura. Malieren er fersk i den svenske toppklubben, og med sine 21 år og en fersk treårskontrakt med svenskene, er det lite som tyder på han blir Odd-spiller de nærmeste ukene.

Håper på Thoresen
I stedet fester Sandstø sin lit til sportssjef Hallvar Thoresen, som onsdag kommer hjem fra et toukers opphold i Argentina.

- Hallvar (Thoresen) reiste nedover for å få og å pleie kontakter, samt å kartlegge markedet, sier Sandstø kryptisk når Nettavisen spør om han venter at det vil komme noen spillerforsterkninger ut av sportssjefens Sør-Amerika-opphold.

Samtidig hevder Odd-treneren at han ikke er stresset over det faktum at klubben kun står med Svein Stray og Petter Bruer Hansen som eneste nyervervelser siden forrige sesong, knappe to måneder før seriestart.

- Nei, vi trener må forhold oss til at de som er her, er 95 prosent av de som skal ta poengene våre i år. Dermed er det de vi bruker tid på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.