RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: Scanpix)

Odd lover råtass-skjerpings

Odd Grenland var fjorårets råeste. Det kunne kostet telemarkingene tippeligaplassen. Nå lover de skjerpings.

47 gule, to røde kort og tre kampers matchstraff for Fernando de Ornelas lyder fasiten for 2005-sesongen.

- Vi bør halvere antall gule og få bort de røde, og det er ikke urealistisk, sier assistenttrener Gaute Larsen til TV 2 Nettavisen.

Taktisk ukloke
Ingen fikk flere gule kort i fjor, og på de neste plassene kom Fredrikstad (42), Bodø/Glimt (40), Vålerenga (39) og Aalesund (38). To av de fire rykket ned, mens Fredrikstad berget plassen i siste match.

- Når man kjemper mot nedrykk, blir spillerne frustrerte og man sanker kort på unødig munnbruk og dumme taklinger. Hadde vi ikke fått flyten i fjor høst, kunne alle de gule kortene kostet oss plassen. Odd måtte unnvære to-tre spillere i hver kamp i fjor høst, og mønstret ikke det samme laget en gang de 10-12 siste matchene, forteller Larsen.

- Er Odd et griselag?

- Nei, men vi var veldig taktisk ukloke som pådro oss så mange kort. Det gikk greit i vårsesongen, men så kom karantenene.

Gode holdninger
Nå vil Gaute Larsen gjøre noe med det. Både av image- og holdningsmessige grunner, og nettopp fordi klubben har en altfor liten stall til å kunne leve med alle karantenene. Odd er blant annet involvert i et prosjekt som heter «Mer enn en fotballkamp», hvor spillerne skal bidra til gode holdninger hos skoleungdom.

- Hvis ungdommen ser at spillerne våre river ned motstandere og bruker kjeften, så er ikke det bra. Den biten prøver vi å innprente og være bevisst på. Vi snakker også mye om hvordan vi skal unngå de mange unødige kortene, samtidig som Odd ikke skal bli et mindre aggressivt lag. Dessuten kan både klubben og spillerne selv ilegge spillerne bøter dersom de går for langt.

ODDS GULESTE I FJOR:
Morten Fevang, 6 kort
Olivier Occean, 6 kort
Espen Hoff, 5 kort
Somen A. Tchoyi, 5 kort
5 spillere fikk 3 gule kort

Christian Flindt Bjerg og Tommy Svindal Larsen fikk ett rødt kort hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere