Gå til sidens hovedinnhold

Odd politianmelder meldinger med rasistisk innhold

Det bekrefter klubben torsdag ettermiddag.

- Etter kampen mot Vålerenga onsdag 16.juni har det kommet meldinger som inneholder hatefulle ytringer mot John Kitolano. Odds Ballklubb har anmeldt saken til politiet, skriver Odd i en melding på sine hjemmesider.

«Klubben har i dag gått gjennom meldinger både i sosiale medier og direkte til spilleren. Mange av meldingene inneholder hatefulle og diskriminerende ytringer. Noen av meldingene er av rasistisk karakter. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene. Klubben vil at politiet skal etterforske om meldingene er straffbare.»

Det var i etterkant av Kitolanos stygge takling på Vålerengas Aron Dønnum at Odd-spilleren mottok flere rasistiske meldinger.

Vålerenga-profilen ble liggende på banen lenge, før han ble hjulpet av banen. Etter noen minutter på sidelinjen ble det klart at han måtte byttes ut.

Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden til Dønnum er.

Flere reagerte på taklingen til Kitolano, og mente han uten tvil burde blitt utvist. Han endte opp med å få gult kort.

- Dette er soleklart rødt kort, sa Eurosport-kommentator Tor Ole Skullerud.

- Den er fæl, rett og slett. Han er heldig som fortsatt er på banen, John Kitolano, fulgte kollega Kenneth Fredheim opp.

Etter kampen røpet Mushaga Bakenga at Kitolano har mottat hets etter taklingen på Dønnum.

- Det er snakk om hetsmeldinger. Det er for dårlig. Folk er på. Det første han ser når han tar opp mobilen er det. Vi må få en stopp på det, sier han til Nettavisen.

Til Nettavisen sa Kitolano dette om hetsen:

- Jeg er et vanlig menneske, alle kan gjøre feil. Man skal ikke begynne å hetse folk. Det er stygge kommentarer, det er det eneste jeg vil si.

- Går det inn på deg?

- Det er sånne kommentarer du ikke vil høre. Det er kjedelig å få som fotballspiller. Som jeg sier, jeg er et vanlig menneske. Det er dårlig gjort. De synker veldig lavt når de gjør sånn, sier han.