*Nettavisen* Sport.

Odd snudde alt

Foto: Rakke, Morten/SCANPIX

Med en fantastisk snuoperasjon mot Vålerenga, ble også den vonde trenden mot Oslo-laget snudd.

29.07.06 21:53

SE KAMPREFERATET HER.OG MÅLENE HER.

Etter to scoringer på to minutter ledet Vålerenga klart i Skien, før Odd reduserte ved Espen Ruud, og utlignet ved Jan Tore Amundsen. Til slutt var det Olof Hvidén-Watson som sendte Oddrane til himmels tre minutter før slutt. Vinnermålet scoret han fra bakerste stolpe etter en uselvisk sjumeters-pasning fra bursdagsbarnet Ornelas.

Odd styrte hele kampen, til tross for at bortelaget gikk opp i 2-0-ledelse ved Tore André Flo og Kjetil Wæhler. Odd hadde mye fint pasningspill langs bakken og høyt balltempo. Tross mye defensivt slurv, måtte selv Vålerenga-trener Kjetil Rekdal innrømme at Odd vant fullt fortjent.

- Vi klarer ikke å spille, og det kunne fort vært 2-0 til Odd. Vi er ikke i nærheten av normal Tippeliga-standard, mener Rekdal.

- Jeg synes vi var spillemessig best i 1. omgang, men Vålerenga var mer effektive. I 2. omgang var det bare oss, oppsummerer Odd-trener Arne Sandstø.

Vålerenga var ubeseiret i de siste fire bortekampene i serien før lørdagens oppgjør, men viste svakheter da de ble nedsablet av det tjekkiske laget Mlada Boleslav i Champion League-kvalifiseringen borte onsdag.

Mot Skiens-laget hadde Enga likevel en god statistikk. Ikke siden 2003 hadde Odd Grenland vært best, før lørdag. Den gang vant de 3-0 på Ullevaal.

Lørdagens målrike kamp bekreftet statistikken som sier at oppgjørene mellom de to lagene alltid er målrike.. Det er blitt scoret minst tre mål pr. kamp i de siste ni oppgjørene, og den totale målforskjellen er etter lørdagen 23-19 i favør Vålerenga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.