*Nettavisen* Sport.

Odd stjal ett poeng

Brann hadde elleve store sjanser, men hva hjelper det når Odd bare trengte tre for å score like mange mål. 2-2.

23.10.05 21:24

Brann hang på tauene en stund etter at Odd scoret ut av ingenting, men så våknet Charlie Miller. I samspill med Robbie Winters havnet han løpende på skrått foran mål og vippet elegant over Odds meget gode keeper i det 26. minutt. 2-2.

Situasjonen som sendte Odd i ledelsen var i utgangspunktet ufarlig. En ball havnet hos høyrevingen Espen Ruud. Han klinte til lavt fra utenfor 16 meteren og ballen slapp Håkon Opdal under seg.

Brann har hatt elleve store sjanser og skulle hatt straffe da en Odd-back stoppet ballen med armen. I første omgang ropte publikum på straffe da Erik Huseklepp ble felt nede ved dødlinjen.

Det var en fantastisk ramme rundt den uvesentlige siste hjemmekampen på Stadion i år. 15200 møtte opp og det trofaste publikumet trengte bare å vente i ti minutter før en kombinasjon på langs mellom Soma, Huseklepp og Winters førte Brann i ledelsen. Skotten var nådeløs alene med Jarstein i Odd-målet.

Men kun tre minutter senere var han der, mannen Brann har ønsket i sin stall, Olivier Occean. Han stupheadet inn innlegget fra høyresiden og dermed var vi like langt.

Eksplosjon

Mens det første kvarteret var artig, fartsfylt og morsomt og bar bud om lystelige ting som skulle komme, døde den neste halvtimen mer eller mindre hen før Brann eksploderte i et fyrverkeri de siste fem minuttene. Kjempesjanser fra Robbie Winters etter klikk-klakk av stor klasse , før Erik Huseklepp prøvde å lobbe og hentet det beste ut av Jarstein i Odd-målet. Deretter skulle Huseklepp hatt straffe da han ble felt ved dødlinjen, mens Winters neste traff tverrliggeren før McAllister gled sin sjanse utenfor og en Odd back holdt på å sette ballen i eget mål.

De siste fem minuttene inneholdt mer enn en hel fotballkamp pleier å gjøre.

Sannes siste

Kampen var spesiell fordi Tom Sanne har gitt beskjed om at han legger opp etter denne sesongen og dermed var det duket for hans siste opptreden på hjemmebanen. Paradoksalt nok skjer det idet siddisen endelig er blitt godtatt av Stadion-publikumet. Høstsesongen har vært hans beste i Brann - uten tvil.

Når det gjelder Paul Scharner er det langt mer usikkert. Applausen han fikk før kampen for å bli Bataljonens beste spiller forteller at de trofaste aner at det blir siste gang de ser ham.

De brente sjansers kamp

Årets siste kamp på hjemmebanen ble de spilte sjansers kamp. Hadde Robbie Winters hatt en bedre spiss enn Dylan McAllister ved siden side hadde Odd blitt sendt hjem som slakt. Branns problem er blitt bare tydeligere og tydeligere. Med alle skadene har laget kune et halvt mannskap som holder tippeligastandard.

Odd gjorde det de har gjort før på Stadion. De sto fram på sitt mest ufordragelige. Kynisk møkkafotball med innlagt tidsuthaling fra tidlig i første omgang. Og jaggu lykkes de med å sikre et poeng slik at de holder seg i Tippeligaen.

Synd, egentlig, men likefullt imponerende med tanke på hvor de var ved halvspilt serie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag