Gå til sidens hovedinnhold

Odd-stjernen Elbasan Rashani vraket tilbud fra utenlandske klubber. Åpner nå for å flytte på seg igjen

Odd-spilleren er ettertraktet og avviser ikke at han vil flytte på seg om det riktige tilbudet kommer.

Landslagsspilleren fra Kosovo spilte 29 kamper i Eliteserien for Skien-klubben under Dag-Eilev Fagermo forrige sesong og vartet opp med ti målpoeng for de hvite og sorte.

Det skal ha gjort at flere klubber har fattet interesse for Elbasan Rashani i vinter. 26-åringen bekrefter at han har hatt to konkrete tilbud fra utenlandske klubber de siste ukene.

- Jeg hadde et par konkrete tilbud. Et av de var fra Sporting Gijon i Spania og var en god sportslig mulighet for meg, sier Rashani til Nettavisen.

LES OGSÅ: Hevder United speidet på Ødegaard

- Hadde vært en god mulighet

Odd-spilleren bekrefter at det var en mulighet som fristet, men at han og klubben «ikke ble enige denne gangen.»

- Skal jeg flytte, så skal det litt til. Det er en kombinasjon av det sportslige og det økonomiske. Vi ble ikke enige denne gangen, sier Rashani.

Sporting Gijon spiller til daglig på nivå to i Spania der de i øyeblikket ligger på 11.plass. Klubben spilte senest i La Liga i 2016/2017-sesongen.

Rashani sier han ikke vil gå i for mye detaljer om hvorfor han ikke hoppet på en mulighet i spansk fotball.

- Man bruker litt tid på sånne ting. De har rykket litt opp og ned fra La Liga og i år klarer de nok ikke å rykke opp.

Også MLS-klubber skal ha vist interesse.

- Jeg fikk et tilbud fra Real Salt Lake. Et veldig bra tilbud. Jeg vil ikke gå i detaljer om hva som skjedde, men det skar seg litt denne gangen. Det hadde vært en god mulighet det, men det er flere ting å tenke på. Landslagsplass med Kosovo blant annet. USA er langt unna og jeg vil være med der også. Vi er to kamper unna EM-sluttspill.

LES OGSÅ: Dramatisk for Selnæs: - Har fått lov til å finne seg ny klubb

Den nybakte faren forklarer at han fikk tilbudet fra Real Salt Lake kun timer før fødselen til samboeren. Barnet er parets første.

- Jeg vil ikke si noe om det nå. I MLS er overgangsvinduet er fremdeles åpent, så man vet aldri hva som kan skje.

Avviser ikke Vålerenga

Etter 12 sesonger i sjefsstolen på Skagerak Arena forlot Fagermo klubben til fordel for Vålerenga i januar.

Dermed står Odd tilbake uten en ny hovedtrener for øyeblikket.

- Det var god timing for hans del. Han har gjort det han kunne i Odd. Han ønsket en ny utfordring og jeg støtter det hundre prosent. Vi ønsker han lykke til og det er positivt for alle parter, sier Rashani om Fagermos exit.

Rashani virker ikke avvisende i å følge etter Fagermo til hovedstaden om muligheten skulle by seg.

- Jeg har veldig tro på det som skjer i Vålerenga nå. Jeg mener de har- og har hatt et godt lag i lenge tid nå. Utad mangler de litt samspill, kanskje. Jeg tror Fagermo er den perfekte match for dem for å endre det nå med en tydelig leder- og spillestil. Jeg tror de kommer til å gjøre det godt de to-tre neste årene.

- Om det er en sjanse for meg å reise dit vet jeg ikke. Han har visst om min situasjon de siste ukene før han dro. Vi er kompiser og vi snakker sammen. Han vet hva som skjedde rundt min karriere de siste ukene. Man er ikke avvisende til noe. Det er masse fine klubber rundt omkring.

- Ikke misnøye

Odd endte på 4.plass i Eliteserien forrige sesong og står fremdeles uten ny trener. Snart én måned har gått uten at en ny sjef har blitt presentert.

- Det sier seg selv at det bør komme en trener i god tid før seriestart. Det er ikke noe misnøye i spillergruppa.

Han avkrefter at det er noe dramatikk, men er åpen på at spillergruppa kan ha ymtet frempå om hvem de ønsker som ny trener.

- Er det ikke vanlig at klubben skal lytte på spillernes behov. Vi ser hvilke trenere som kan være aktuelle og Kåre (Ingebrigtsen journ.anm) er en naturlig kandidat hvis jeg kan si det.

- Jeg kan ikke snakke for hele gruppa for vi skal ta en prat. Men hva tror du liksom. Kåre er en god trener som jeg har hatt tidligere. Jeg tror det hadde vært en god match. Jan-Frode Norne er også en naturlig kandidat. Det gjelder for klubben å finne den perfekte løsningen, avslutter Rashani.

Kommentarer til denne saken