RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odd til semifinale

Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix
Sist oppdatert:
Peter Kovcas sikret avansement. Sjekk semifinaletrekningen her!

ODD GRENLAND - VIKING 2-1:

Odd Grenland er et skritt nærmere cupfinalen.

Det ble klart da laget slo ut Åge Hareide og Viking i kvartfinalen. I neste runde venter Strømsgodset, mens Rosenborg og overraskelseslaget Follo møtes i den andre semifinalen.

Odd tok ledelsen hjemme på Skagerak Arena etter 22 minutter da Trond Erik Bertelsen satt ballen i eget mål, men siddisene slo tilbake bare noen minutter senere ved Patrick Ingelsten.

I andre omgang avgjorde Peter Kovacs det hele da han på sedvanlig vis stanget en Bentley-corner inn i nettmaskene.

Fire år på rad
Dette betyr at Odd er i sin fjerde semifinale på rad i september. Ingen norske lag har spilt fire semifinaler på rad siden 1951.

- Å være i semifinalen fire år på rad, det skal en klubb som Odd være meget stolt av, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

- Vi er veldig klare for finale denne gangen, sier matchvinner Peter Kovacs til NRK etter cupkvartfinalen mot Viking søndag.

Selvmål av Bertelsen
Det var hjemmelaget som kontrollerte de første 45 minuttene hjemme i Skien, mens Viking måtte jobbe hardt for å henge med.

Det var derfor ikke ufortjent at vertene tok ledelsen i 22. minutt. Tommy Svindal Larsen slo en ball inn i feltet, og litt pingpong mellom Birkir Bjarnason og Bertelsen endte med at sistnevnte satte ballen i eget nett, på svært uheldig vis.

Det skulle imidlertid bare gå fem minutter før Patrick Ingelsten brakte balanse i regnskapet. Odd-keeper Arni Gautur Arason gjorde første en god redning på en heading fra Børre Steenslid etter en corner, men på returen var svensken våken og utlignet.

Kovacs avgjorde
Uavgjort sto seg til pause. Drøye ti minutter ut i andre omgang falt imidlertid avgjørelsen. Odd fikk to cornere på rad, og på det andre forsøket skulle Bentley altså finne hodet til Kovacs.

Den storvokste ungareren ventet ved barke stolpe, dominerte som vanlig i luftrommet, og headet ballen inn bak Rune Jarstein.

Etter scoringen ofret Viking mer framover i jakten på en utligning, og venstreback Bertelsen ble blant annet byttet ut til fordel for angrepsspilleren Tommy Høiland, uten stor suksess.

Ti minutter før full tid ropte gjestene på hands da ballen spratt opp i hånda på Morten Fevang inne i Odd-feltet, men dommer Kjetil Sælen var ikke enig med Viking og vinket spillet videre.

På slutten prøvde Indridi Sigurdsson seg på et skudd, men Arason i Odd-buret hadde god kontroll, og dermed vant vertene 2-1.

Semifinalene:
Follo - Rosenborg
Strømsgodset - Odd Grenland

*Kampdatoer er 22. og 23. september. Det er ennå ikke bestemt hvilken kamp som skal spilles på hvilken dato.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere