*Nettavisen* Sport.

Oddrane på drømmeplass

Arne Sandstø (39) mener Odd har et perfekt utgangspunkt før den siste tredelen av sesongen.

«Dark horse» kaller engelskmennene det: Hesten som kommer usynlig snikende på oppløpssiden, og slår alle konkurrentene, uten at noen har lagt merke til gampen før den fikk hodet først over streken.

Kan Odd bli Tippeligaens «dark horse», spør vi trener Arne Sandstø. Han avfeier ikke muligheten, og selv om Odd-sjefen ikke akkurat sier han tror Grenlands-laget vil ta gull, mener han det vil bli en hyggelig høstsesong i Skien.

- Vi er i en perfekt posisjon, og dette (5. plassen, journ. anm.) er en perfekt plass, sier Tippeligaens lengstsittende trener.

- Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt noen flere poeng, men det er helt OK å komme bakfra og snike seg innpå.

Bortekomplekser
Formsterke Tromsø søndag byr på den første utfordringen, men hjemmesterke Odd stiller som favoritter ifølge de fleste ekspertene. Odds største utfordring i kampen for å kvalifisere seg for Royal League og skaffe seg medaljer i edel valør, ligger imidlertid på bortebane, skal vi tro Odd-treneren.

Av de sju andre topplagene i Tippeligaen har ingen vunnet så få kamper på bortebane som Odd - én. Og det tok over fire måneder av Tippeliga-sesongen før den første borteseieren var en realitet.

- Vi har bare 16 spillere som holder Tippeliga-kvalitet, og bare 13 av dem holder jevn Tippeliga-kvalitet. Vi mangler spesielt både evne og spillere som kan avgjøre jevne kamper, innrømmer Sandstø.

Ønsker Petter Furuseth Olsen
Onsdag snakket TV 2 Nettavisen med Hammarbys flankespiller Petter Furuseth Olsen, som er Bosman-spiller etter 2006-sesongen, og som innrømmer han er høyaktuell for en overgang. Odd er klare, men Furuseth Olsen vil ikke bli spilleren som kommer inn og vinner viktige kamper for Skiens-klubben i høstsesongen.

- Vi er meget interessert i Petter, men han er ikke aktuell før sesongen er over, sier Sandstø, og legger til at det er styrets beslutning.

Dermed risikerer Odd nok en gang å havne i det kjedelige midtsjiktet, selv om Sandstø ønsker å unngå akkurat det.

- Vi har havnet der før, og vi ønsker ikke å havne midt på tabellen nok en gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.