RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odds grusomme sannhet

Sist oppdatert:
Kjører du bil fra Skien til Trondheim samtidig som Odd spiller kamp, så har Odd-spissene fortsatt ikke scoret mål når du kommer frem.

Grenlands-laget står med en grusom statistikk i årets Tippeliga. Spissene scorer så å si ikke mål.

Setter du deg i bilen for å kjøre fra Skien til Trondheim, samtidig som Odd spiller kamp, vil ikke spissene ha scoret når du er framme. Selv om de har fått holde på sammehengende hele tiden under bilturen din.

Midtstopper toppscorer
Odds toppscorere er midtstopper Per Nilsson, kantspiller Espen Ruud og den offensive midtbanespilleren Fernando de Ornelas med fem mål. Det er ikke mye. Men for klubbens rene spisser er det enda verre. Tarjei Dale, som har variert litt mellom en rolle på midtbanen og spissplassen, står med tre mål. Olof Hviden-Watson og Chris Joyce har puttet to mål hver. Ali Gerba har scoret ett.

Og for å gjøre nedturen total: Ruberth Moran, som ble hentet i vinter, kom aldri på banen, men forsvant ut som årets største bomkjøp i sommer.

Totalt har de fire Odd-spissene vært på banen i 4317 minutter denne sesongen. Det betyr at de totalt har spilt Tippeliga-fotball i nesten 72 timer. De har scoret åtte mål. Det betyr at de i snitt har levert ett mål for Odd hver niende time denne sesongen. Eller Skien-Trondheim med god fart.

- Det er helt klart en av årsakene til at vi ligger der vi gjør, sier Odd-trener Arne Sandstø til Nettavisen.

- Hadde vi hatt en spiss som puttet 15, så hadde vi vært et helt annet sted, poengterer han.

- Noen har sagt at dere har spilt uten spisser i år?

- Vi har jo stilt med 11 mann da, men jeg forstår det bildet de forsøker å tegne, sier Sandstø.

Og oppsummerer spissenes innsats:
Ruberth Moran, 0 kamper:
- Det var en bom. Rett og slett.

Olof Hviden-Watson, totalt 23 kamper, 2 mål:
- Han kan finne på alt mulig. Han har fart og skuddferdigheter som holder Tippeliga-mål, men han må kombinere de individuelle kvalitetene med det å være lagspiller. Nå er han ikke stabil nok på dette nivået. Det viktige nå er at han får være her lenge nok til å kunne utvikle seg videre.

Chris Joyce, totalt 20 kamper, 2 mål:
- Chris har vært bra på trening, men det har gått for fort for ham i Tippeligaen. Både Watson og Joyce kommer fra lavere nivå enn Tippeligaen. Sånn sett er de wild card. Sånn sett er man heldig hvis de slår til med en gang.

Ali Gerba, totalt 10 kamper, 1 mål:
- Han har glimtet til, men ikke slått til som ønsket. Derfor er det allerede nå klart at vi ikke henter ham permanent etter utlånet.

Det betyr at Odd må ut på ny spissjakt i vinter. Olivier Occeans erstatter er nemlig fortsatt ikke funnet.

- Men vi har ikke de samme arbeidsvilkår som andre i dette. Vi har ingen midler. Vi er prisgitt hjelp fra andre, og stort sett vil ingen investere i en spiller på 30 år. De vil heller investere i unge spillere med stort potensial som det kan bli noe av. Det er den hylla vi leter på. Dermed er leveransen av mål også mer usikker, sier Sandstø.

Trøsten får Odd Grenland er at mye skal gå galt om laget skal rykke rett ned til 1. divisjon. Odd har tre poeng og fire mål bedre målforskjell enn Viking på nedrykksplass. Samtidig ligger også HamKam og Sandefjord mer utsatt til enn Grenlands-laget.

Men, legg merke til - med følgende, ikke helt utenkelige resultater, rykker Odd ned:
Viking - Brann 3-1
Start - Odd 2-0
Molde - Sandefjord 2-2
HamKam - Stabæk 1-1

Har Odd egentlig spilt uten spisser i år? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere