OSLO (Nettavisen): Det norske stortalentet har tatt store steg på lån hos Vitesse denne sesongen. Det har han blant annet gitt den russiske treneren Leonid Slutskij en del av æren for.

Vitesse-treneren er imidlertid ikke den eneste som har vært en viktig støttespiller for Ødegaard det siste året.

Til Nettavisen røper den norske landslagsspilleren at han det siste halvannet året har jobbet med en mentaltrener som har spilt en nøkkelrolle for ungguttens utvikling.

Les mer: - Martin Ødegaard er en gudegave!

Ødegaard avslører at det dreier seg om en norsk mannlig mentaltrener, men 20-åringen vil først holde navnet hemmelig.

- Nå har ikke jeg diskutert med ham om jeg kan gå ut med navnet hans, så det får vi droppe foreløpig, sier Ødegaard til Nettavisen.

Noen timer senere bekrefter imidlertid Ødegaard at det dreier seg om idrettspsykolog Geir Jordet.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Jobbet med flere ting

20-åringen er tydelig på at Jordet har vært meget viktig for hans utvikling.

- Jeg er veldig fornøyd med det. Det er nok en viktigere del av det å være idrettsutøver enn det mange tror. Det er mye som foregår oppe i hodet, så det å sortere tankene litt og jobbe med fokusområder har vært veldig viktig for meg, forklarer Ødegaard.

Nordmannen forteller videre at de sammen har tatt tak i flere ting.

- Jeg har jobbet med alt mulig egentlig med det mentale, både på personlig plan, men også spesielt med fotballen. Jeg har jobbet med hvordan man skal trene, hva man skal bli bedre på, fokuset inn mot treninger, kamper og slike ting. Og jeg har jobbet med hvordan man skal håndtere gode kamper og dårlige kamper, sier 20-åringen.

Lang erfaring

Nettavisen har vært i kontakt med Jordet, men idrettspsykologen forklarer at han ikke vil kommentere samarbeidet ettersom han ikke uttaler seg om spillere han jobber med.

Jordet er professor ved Norges Idrettshøyskole hvor han blant annet underviser i idrettspsykologi, prestasjonspsykologi, coaching og fotball.

Han har tidligere vært trener i Toppserien for kvinner og har erfaring som rådgiver for utøvere i diverse idretter. Hans hovedområdet er imidlertid primært fotball og landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland er blant dem som i likhet med Ødegaard har benyttet seg av professoren som mentaltrener.

Jordet er riktignok kanskje best kjent som en av verdens ledende forskere på straffesparkkonkurranser.


Vil fortsette samarbeidet

Ødegaard er denne uken på samling med det norske landslaget som skal møte Romania og Færøyene i EM-kvalifiseringen førstkommende fredag og mandag.

Stortalentet skal nå gjøre seg ferdig med de to landskampene før jakten på en ny klubb starter. Trolig blir Ødegaard enten lånt ut eller solgt med en tilbakekjøpsklausul fra Real Madrid.

Etter en særdeles god sesong i Nederland har nordmannen allerede blitt koblet til store klubber som Ajax og Bayer Leverkusen, men han er hemmelighetsfull når det kommer til hva han tenker om neste klubbvalg.

Uavhengig av hvor han kommer til å ende opp så er han ikke i tvil om hva han vil gjøre med samarbeidet med Jordet.

- Det kommer jeg til å fortsette med fremover, sier Ødegaard.