Martin Ødegaard (24) og Erling Braut Haaland (22) har vært fantastiske i Premier League denne sesongen. Nå mener eksperter de norske essene kjemper om den gjeve «Årets spiller»-prisen, kalt «PFA Player of The Year».

Spekulasjonene om Ødegaard og hans eventyrlige sesong startet tidlig da Arsenal fikk en fantastisk sesongstart, men få trodde det skulle vare. Nå leder de serien halvveis inn i sesongen.

Hvem som har vært best denne sesongen ble denne uken et tema i podkasten til Manchester United-legende Rio Ferdinand. Engelskmannen og hans panel mener at den som stikker av med serietittelen kan avgjøre utfallet av prisen.

– Jeg vil gå så langt som å si, at akkurat nå, så er Ødegaard den jeg mener har vært årets spiller, sier Ferdinand og legger til:

– Haaland har gjort det han har gjort. Han har vært fantastisk. Hvis Haaland ikke holder det samme tempoet på scoringsfronten, og Arsenal vinner ligaen og Ødegaard fortsetter, så er han min årets spiller, forteller den tidligere midtstopperen.

Blant bookmakerne er Haaland oddsfavoritt til prisen, foran Ødegaard, med en god luke ned til Kevin De Bruyne. Deres respektive lag, Manchester City og Arsenal, virker også til å være de to skarpeste lagene i duellen om ligatittelen.

– Gal

Haaland har levert mål på bestilling denne sesongen, og står med 21 scoringer på 17 kamper i Premier League. Ødegaard har styrt midtbanen til Arsenal og levert målpoeng som aldri før, med åtte mål og fem assists på samme antall kamper.

Den norske landslagsduoen har fram til nå hatt noe ulike karrierer. Mens Ødegaard slo gjennom som 15-åring og tok steget til Real Madrid i ung alder, har Haaland tatt steg for steg mot toppen.

– Ødegaard er gal. Det jeg liker med ham er reisen hans. Han var en barnesuperstjerne som 16-åring. Han er kanskje ikke den han er nå uten den delen av historien hans, mener Ferdinand.

Ødegaard fikk prisen for månedens spiller for november og desember, mens Haaland vant denne prisen for august.

Storkamper på løpende bånd

I skrivende stund leder Arsenal ligaen med åtte poeng ned til Manchester City. Luken kan fort bli spist opp, for lagene møtes to ganger før sesongen er ferdigspilt.

Det første oppgjøret ble utsatt grunnet dødsfallet til dronning Elizabeth II, og vil bli spilt i midten av februar.

Seriekampen blir ikke det første møtet mellom Haaland og Ødegaard på engelsk jord. Fredag 27. januar møtes lagene til dyst i FA-cupen.

Om det blir Haaland eller Ødegaard som stikker av med ligatittelen gjenstår å se, men mye tyder på at årets spiller i Premier League kan være en nordmann.

Les også: Qatar-ryktene har skutt fart: – Vil bli veldig dårlig mottatt