20-åringen var helt sentral i Real Sociedads 3-0-seier hjemme mot Alavés. Allerede søndag venter en vrien bortekamp mot Sevilla.

– Ødegaard-magi løftet Sociedad til andreplass. Forarbeidet til 1-0 var eksepsjonelt, skriver avisen Marca.

– Ødegaard utvikler seg stadig og regisserte strålende. Han viste seg igjen for Real Madrid i utstillingsvinduet, skriver avisen AS.

Storavisen fortsetter med en sammenligning mellom Ødegaard og det mange mener er tidenes beste fotballspiller; Lionel Messi.

- Ødegaard spiller på en måte som vi bare har sett tidligere fra Messi: beundre denne fotballdelikatessen, skriver avisen.

Fikk toppkarakter

Torsdag presterte nordmannen sin fjerde trestjernerskamp i Marca denne sesongen. Snittet hans etter seks opptredener er nesten uhørte 2,5. Marca skriver kun om sport, men er Spanias mest leste avis med klar margin. Den er den viktigste publikasjonen i et land der fotballen følges lidenskapelig.

Marca setter karakter på hver sin spiller etter hver seriekamp. Skalaen går fra null til tre stjerner. Ødegaard har hittil fått toppkarakteren fire ganger (Mallorca, Atlético Madrid, Espanyol og Alavés), to (Valencia) og én (Athletic Bilbao) i de resterende kampene.

Det er en poenghøst kjennere av spansk fotball, nesten aldri har sett før. Ødegaard suser høyst sannsynlig inn på ukens lag – igjen.

Hjem

Ødegaard er på et to år langt utlån fra Real Madrid. I avtalen er en mulighet til å hente ham til Madrid etter denne sesongen bakt inn.

For hver serieomgang som spilles, må Real Sociedad-tilhengerne mer og mer konstatere at Ødegaards tid i Nord-Spania nok er slutt om ni måneder.

Real Madrid har kanskje allerede sett nok til å hente ham hjem ved første mulighet.

Om ikke så lenge spiller Ødegaard EM-kvalkamp hjemme i Oslo mot Spania. Det kommer til å være voldsom pågang rundt ham i oppkjøringen til den kampen. Den spilles lørdag 12. oktober.